AutoRai

Alfa Romeo klaar voor start WTCC 2005

(29-3-2005)
Op het beroemde circuit van Monza, Italië, vond begin deze week de presentatie plaats van het Alfa Romeo Racing Team dat zal deelnemen aan het prestigieuze FIA World Touring Car Championship 2005 (WTCC). De coureurs die de fabrieks-Alfaâs 156 naar de winst moeten sturen in dit officiële wereldkampioenschap toerwagens zijn niet de minsten: achtereenvolgens Gabriele Tarquini (Europees kampioen 2003), Fabrizio Giovanardi (ETCC kampioen in 2001 en 2002), de Braziliaan Augusto Farfus en de ervaren Brit James Thompson bemannen de razendsnelle, Alfa-rode bolides.

Tijdens de teampresentatie werd Lapo Elkann, hoofd van Fiat Auto Brand Promotion, getrakteerd op een aantal snelle ronden meerijden met het jonge talent Farfus. Elkann genoot zichtbaar: âHet was fantastisch; wat nog de meeste indruk op mij heeft gemaakt is de ongekende stabiliteit van de auto en de ogenschijnlijke eenvoud waarmee Farfus de auto ronde na ronde op de limiet wist te rijden.â De jonge Fiat Auto-manager draagt de autosport in het algemeen een warm hart toe: âIk ben mijn carrière begonnen bij Ferrari. Hier heb ik geleerd om het rijplezier te waarderen en te genieten van de spanning die racen op een circuit met zich meebrengt. Ik zou niets liever doen dan de plek innemen van één van onze vier musketiers die de scharlaken rode Alfaâs 156 daadwerkelijk zullen gaan besturen!â

Programma
Het FIA World Touring Car Championship begint aan zijn eerste jaargang en is ontstaan uit het vermaarde European Touring Car Championship (ETCC). In dit ETCC stapelde Alfa Romeo de voorbije jaren succes op succes. Zo werd liefst vier jaar op rij de titel binnengehaald (2000 tm. 2003) en kwam de Alfa 156 sinds zijn racedebuut in 1998 al zoân 70 keer als eerste over de meet. Het programma van het WTCC 2005, waarin naast Alfa Romeo ook de fabrieksteams van onder andere Seat, Chevrolet, Ford en BMW acte de presence geven, ziet er als volgt uit:

10 april Monza, Italië

1 mei Magny Cours, Frankrijk 15 mei Silverstone, Engeland 29 mei Imola, Italië
26 juni Puebla, Mexico
30 juli Spa Francorchamps, België 28 augustus Oschersleben, Duitsland 18 september Istanbul, Turkije

2 oktober Valencia, Spanje 20 november Macau, China

Farfus snelste in eerste gezamenlijke WTCC-test Monza Voor het eerst waren alle teams samengekomen om te testen in de aanloop naar het eerste seizoen van het WTCC. Alfa-rijder Augusto Farfus was beide dagen de snelste. De Braziliaan zette uiteindelijk een tijd neer van 1:58,783 en was daarmee de enige coureur die onder de 1:59 dook. Zijn teammaat Gabriele Tarquini volgde hem op geruime afstand op plaats twee. Achter de twee Alfaâs waren het de BMWâs die een derde en vierde tijd neer wisten te zetten.