Ingezonden persbericht


MAXTOR BREIDT AANBOD ATLAS ENTERPRISE-DRIVES UIT MET NIEUWE SERIËLE SCSI-INTERFACE

OEM s en systeemleveranciers gestart met kwalificatietests

van eerste 300-GB 3,5-inch 10.000-RPM SAS-drive

Milpitas, Calif., 29 maart 2005 Maxtor is gestart met de levering van kwalificatie-exemplaren van zijn bekroonde Atlas® 10K V and Atlas 15K II drives met de nieuwe SAS-interface (Serial Attached SCSI). Maxtor heeft kwalificatie-exemplaren beschikbaar gesteld aan de grote OEM s (merkfabrikanten) en meer dan 30 systeemleveranciers. De Atlas 10K V heeft een opslagvolume van 300 GB en is daarmee de SAS-drive met de grootste capaciteit in de storage-industrie.

SAS is de nieuwste generatie SCSI-interface en werd ontwikkeld met het oog op hogere systeem-performance, schaalbaarheid en beschikbaarheid, en om de toepassingsmogelijkheden ten opzichte van de huidige parallelle SCSI-disks te verruimen. Een van de belangrijkste voordelen van de SAS-technologie is dat de SAS systeemarchitectuur 10.000- en 15.000-RPM 3,5-inch Atlas SAS-drives binnen één behuizing kan integreren met Serial ATA (SATA) drives als de Maxtor® MaXLine" drives. Deze architectuur, door Maxtor als Serial in a Box" aangeduid, biedt ongekende flexibiliteit en schaalbaarheid. SAS-behuizingen kunnen dan dienst doen als universele bouwstenen voor de bouw van opslaginfrastructuren voor datacenters, in antwoord op nearline, midline en online databehoeften.

Met overdrachtsnelheden tot 3 Gbps zorgt SAS voor baanbrekende performance-niveaus, terwijl het een tweede poort aan de harddisk toevoegt voor hogere systeembeschikbaarheid en -betrouwbaarheid. Met deze tweede poort beschikt de schijf over twee gescheiden datapaden. Zowel de Atlas 15K II als de Atlas 10K V drives met SAS-interface heeft dubbele aansluitingen, wat ontwerp van hoog-beschikbare enterprise-opslagsystemen faciliteert.

Maxtor is een van de toonaangevende ontwikkelaars van SAS-technologie en we zijn dan ook verheugd dat we nu met onze grote klanten de kwalificatiefase zijn ingegaan, zegt Brendan Collins, Vice President of Marketing, Core Products, van Maxtor. We verwachten dat we volgend kwartaal de Atlas SAS-drives in grote volumes gaan uitleveren.

De Atlas 15K II SAS-drive is er in capaciteitsvarianten van 36, 73 en 147 GB, met rotatiesnelheden van 15.000 RPM. Hij haalt een maximale continue overdrachtsnelheid van 98 MB/sec en een gemiddelde zoektijd van slechts 3,0 ms. De drive werd onlangs door Storagereview.com, een onafhankelijke testsite, geclassificeerd als s werelds snelste harddisk.

De Atlas 10K V SAS-drive biedt opslagvolumes van 73, 147 en 300 GB en draait op 10.000 RPM. Ook deze drive kent een maximale continue overdrachtsnelheid van 89 MB/sec, en scoort een gemiddelde zoektijd van 4,0 ms. Zowel de Atlas 15K II als de Atlas 10K V is uitgerust met een 16-MB cache, en beide zijn ontworpen volgens een bedrijfszekerheidsspecificatie van 1,4 miljoen uur MTTF (gemiddelde bedrijfstijd tot de eerste storing).

Maxtor is oprichter van het SAS initiatief van de SCSI Trade Association en werkte nauw samen met verschillende vooraanstaande componentenleveranciers teneinde compatibiliteit te waarborgen tussen de Atlas SAS-drives en componenten als backplanes en controllers die door die leveranciers worden geleverd. Kijk voor whitepapers en meer algemene en technische informatie over SAS op http://www.maxtor.com/sas.

Over Maxtor
Maxtor Corporation (www.maxtor.com) is een van s werelds meest vooraanstaande leveranciers van oplossingen voor informatieopslag. Het bedrijf voert een breed spectrum opslagproducten voor PC s, servers met Intel-processoren en consumentenelektronica producten. Maxtor heeft een degelijke reputatie als marktleider opgebouwd door haar afnemers sinds jaar en dag hoogwaardige producten en ondersteuning te bieden. Kijk voor meer informatie over Maxtor en haar producten op www.maxtor.com. Maxtor is genoteerd aan de effectenbeurs van New York.

Noot aan de redactie,

Ingezonden persbericht