Gemeente Oostzaan


-Overzicht cultureel programma Overzicht cultureel programma

Datum Aanvang Vereniging Programma Bijzonderheden Locatie 2 april 2005 20.00 uur Bel Canto Anatevka Fiddler on the roof Dorpshuis de Greep
3 april 2005 14.00 uur Bel Canto Anatevka Fiddler on the roof Dorpshuis de Greep
8 april 2005 19.00 uur Concordia B-orkest Waterlands Muziek Festival Trefpunt in Marken
9 april 2005 20.00 uur Bel Canto Anatevka Fiddler on the roof Dorpshuis De Greep
9 april 2005 19.00 uur Concordia A-orkest Waterlands Muziek Festival Trefpunt in Marken
9 april 2005 19.00 uur Crescendo Divers Waterlands Muziek Festival Trefpunt in Marken
9 april 2005 19.00 uur Excelsior Divers Waterlands Muziek Festival Trefpunt in Marken
4 mei 2005 19.15 uur Concordia, Bel Canto, Crescendo Dodenherdenking Grote Kerk en Monument
5 mei 2005 12.00 uur Diverse 5 mei viering Sport, muziek en culturele festiviteiten Sporthal Oostzaan
21 mei 2005 11.00 uur Concordia Gedempte gracht Festival Gedempte Gracht, Zaandam
28 mei 2005 14.00 uur Bel Canto Een lotje uit de loterij Jeugdmusical Dorpshuis De Greep
28 mei 2005 20.00 uur Bel Canto Een lotje uit de loterij Jeugdmusical Dorpshuis De Greep
28 mei 2005 20.00 uur Crescendo Voorjaarsconcert Grote Kerk 24 september 2005 20.00 uur KIOZK Quinteto Tango Extremo Argentijns Grote kerk
29 november 2005 20.00 uur KIOZK Ivo jansen & Anna Enquist preludes van Chopin met gedichten Grote Kerk

Oostzaan versnippert
maken, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan, zoals takken of snijbloemen of losse bladeren tussen zitten (alleen houtgewassen) en de maximale aan te leveren hoeveelheid is 1m³ met een maximale meter breed, makkelijk bij het afval kan komen. Als er niemand aanwezig is, moet het duidelijk zijn waar de takken liggen. De snippers worden op uw erf gedeponeerd, zodat u ze in uw tuin kunt verwerken of in uw GFT-container of compostvat kunt doen. Er wordt april 2005 in ons bezit te zijn. Aanmeldingen na deze datum worden niet meer in behandeling genomen.
Herbestraten Doktersbuurt
Maandag 4 april starten we met het opnieuw bestraten van de Doktersbuurt.
We beginnen met de Dr.deBoerstraatvanafdeBartelJacobszstraat richting Dr. Scharffstraat. Bij alle straten werken we met nieuwe materialen.
Ook brengen we op een aantal kruisingen verhoogde plateaus aan om de we er rekening mee dat de wielerronde goed mogelijk blijft. De werkzaamheden voeren we in delen uit. Hiervoor sluiten we telkens een deel van de straat tussen twee kruisingen af. Tijdens het herbestraten van de rijbaan kunt u tijdelijk niet met de auto bij de woningen komen. Wel blijven de woningen per fiets en lopend bereikbaar.
juli 2005 is de hele doktersbuurt opnieuw bestraat. 075 6847731.
Collectevergunning
Van 3 t/m 9 april collecteert Simavi.
Wijzigingen i.v.m. Pasen
is het gemeentehuis gesloten. Op Paasmaandag wordt er geen GFT zet met de handgrepen naar de weg toe? Alvast bedankt! Terug naar boven
Oud papier in de sneeuw
Door deze extreme omstandigheid is het niet mogelijk geweest om bijvoorbeeld oud papier in te zamelen op zaterdag 5 maart. Veel bewoners hebben het oud papier aan de straat gezet in afwachting van binnen hebben gehaald.
Bij dit soort bijzondere omstandigheden dient u er rekening mee te u op dit soort bijzondere dagen zelf uw (niet geleegde) container of stapel oud papier weer terughalen? Dit voorkomt vervuiling in de straat.
Terug naar boven
Wijziging GFT-inzameling met Pasen
Op maandag 28 maart is het tweede paasdag. Die dag wordt er geen GFT zet met de handgrepen naar de weg toe? Alvast bedankt! Terug naar boven
Collectevergunning
Voor de periode van 20 maart t/m 2 april zijn er geen collectevergunningen afgegeven.
Terug naar boven
Informatieavond nieuw gemeentehuis
De voorbereidingen voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis zijn in volle gang. In 2002 hebben Oostzaners met ruime meerderheid gekozen voor het ontwerp van architect Roy Gelders. Dit ontwerp is nu uitgewerkt in een definitief bouwplan. Begin februari is gestart met slaan. Wij willen u graag informeren over het nieuwe gemeentehuis en de koppeling met dorpshuis De Greep. Ook vertellen wij u welke het ontwerp en de uitwerking daarvan. Vanaf het beginstadium is er veel overleg geweest. Het nieuwe centrumgebouw biedt plaats aan veel activiteiten en organisaties. Hoewel het nooit helemaal lukt alle partijen 100% tevreden te stellen, zijn we er toch in geslaagd een multifunctioneel gebouw te ontwikkelen waarmee we het hart van ons dorp flink gaan verlevendigen.
We nodigen u daarom van harte uit voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 22 maart. De avond is in de sportzaal van dorpshuis De Greep 22.15 uur. Omdat we graag willen weten hoeveel mensen we kunnen verwachten vragen we of u zich, indien u aanwezig wilt zijn, Terug naar boven
Vergadering gemeenteraad
Op maandag 14 maart vergadert de Oostzaanse gemeenteraad vanaf 19:30 uur in Zorgcentrum Evean Lishof, Lisweg 253. U bent van harte welkom om bij deze vergadering aanwezig te zijn. Op de voorlopige agenda staan de volgende agendapunten:
Wilt u iets over de agendapunten onder de aandacht brengen? Het is mogelijk om spreektijd aan te vragen. Indien u van dit spreekrecht de griffier (J. van Tol a.i.) melden. Vermeld hierbij uw naam, adres en telefoonnummer en het onderwerp waarover u het woord wilt voeren. Er kan alleen op onderwerpen worden ingesproken die voor de vergadering zijn geagendeerd. Meer informatie over de agendapunten (stukken, indien aanwezig) kunt u inzien op het gemeentehuis

Terug naar boven

---

Afsluiting Ds. Nanne Zwiepsingel
Vanwege de veiligheid tijdens de werkzaamheden voor het nieuwe gemeentehuis is de Ds. Nanne Zwiepsingel tussen het Zuideinde en de Begoniastraat afgesloten voor al het verkeer. Dorpshuis De Greep blijft (via de Begoniastraat) bereikbaar. De afsluiting duurt zolang dit voor de veiligheid tijdens de werkzaamheden noodzakelijk is. De hulpdiensten zijn hierover geïnformeerd en geven aan dat de Bloemenbuurt nog steeds goed bereikbaar is.
Voor inlichtingen kunt u terecht bij dhr. De Wilde (075 684 7735) en dhr. Van Dissel (075 684 7731) van de sector grondgebiedzaken.

Terug naar boven

---

Vrijwilligers onvrijwillig van naam veranderd
Op zondag 3 april aanstaande geeft de gemeente een feest voor alle actieve vrijwilligers van Oostzaan. Hiervoor hebben wij van de week allemaal een uitnodiging. Helaas geen persoonlijke uitnodiging, zoals de bedoeling was, want wie normaal De Boer heet werd nu misschien wel als De Vries aangeschreven. Bij de verzending van de uitnodigingen zijn per ongeluk naam- en adresgegevens door elkaar gegaan. De gemeente heeft daarom nieuwe uitnodigingen gestuurd naar Deze vrijwilligers kunnen zich dan alsnog, onder hun eigen naam, opgeven voor het feest. Heeft u zich inmiddels opgegeven en zelf uw naam veranderd, dan hoeft u geen actie te ondernemen. Onze excuses! 075-6847758 of mailen naar i.van.zanten@oostzaan.nl. Terug naar boven
Gemeentelijke belastingen
woz-waarde wilt weten?
Het aanvragen van een WOZ-beschikking doet u door middel van een schriftelijk verzoek aan de Gemeente Oostzaan, cluster Financiën & Belastingen, Postbus 15, 1510 AA Oostzaan. In dit verzoek vermeldt u waarop de overdracht bij de notaris heeft plaatsgevonden. Ook moet u een kopie van de overdrachtsakte meesturen. Het is niet mogelijk een WOZ-beschikking aan te vragen wanneer alleen een voorlopig koopcontract is getekend. Zorgt u er ook voor dat het verzoek is zal deze in behandeling worden genomen. Als het verzoek wordt houden met een behandelperiode van minimaal 10 werkdagen. Terug naar boven
Drank- en Horecawet
Het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet een vergunning te verstrekken aan:
Aan de vergunning is als voorwaarde verbonden, dat het niet is toegestaan in de inrichting bijeenkomsten te houden van persoonlijke aard, zoals bruiloften en partijen.
Belanghebbenden kunnen, zowel mondeling als schriftelijk, tot vier weken na de dag van publicatie van dit bericht hun zienswijze tegen dit voornemen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u zenden naar postbus 15, 1510 AA te Oostzaan. Indien u mondeling een A. Heiner (Tel. 075-6957777)
Terug naar boven
Verkeersbesluit afsluiting Ds. N. Zwiepsingel
Burgemeester en wethouders hebben besloten de Ds. N. Zwiepsingel de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe gemeentehuis dat nodig maken. Voetgangers mogen wel via de Begoniastraat naar de ingang van dorpshuis De Greep lopen. De afsluiting wordt aangegeven door het plaatsen van hekken en het plaatsen van borden conform model C1 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer. Ook wordt een onderbord geplaatst met de tekst met uitzondering van voetgangers Dorpshuis De Greep.
Het verkeersbesluit ligt voor iedereen gedurende de gebruikelijke openingsuren op het gemeentehuis van Oostzaan ter inzage. Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na deze bekendmaking op grond indienen bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 15, 1510 AA Oostzaan).
Terug naar boven
Collectevergunning
Van 13 t/m 19 maart collecteert Nationaal Reumafonds. Terug naar boven
Wet waardering onroerende zaken (wet WOZ)
ontvangen. Bij de woz-beschikking en de aanslag OZB /Rioolrecht 2005 ontvangt u een belastingwijzer. In deze belastingwijzer leest u over de nieuwe veranderingen in de wet woz, de verschillende belastingen, het maken van bezwaar, betalen, kwijtschelding enz. Was u op 1 januari 2005 eigenaar en/of gebruiker van een onroerende zaak, dan ontvangt u automatisch een woz-beschikking. De woz-beschikking wordt in de meeste gevallen gecombineerd met de aanslag Onroerende-zaakbelasting (OZB) 2005. Bij de woz-beschikking wordt geen taxatieverslag meegestuurd. Het taxatieverslag kunt u via internet inzien en downloaden. Met het programma Konline kunt u de Voor meer informatie en/of raadplegen van uw taxatiegegevens, klik te raadplegen, kijk dan in de belastingwijzer.
Voor meer informatie kunt van dinsdag t/m vrijdag terecht op telefoonnummer 075-6847715. Omdat in heel Oostzaan tegelijkertijd de aanslagen worden bezorgd, verwachten wij veel vragen. Hiervoor is er in maart een speciaal spreekuur ingesteld. Het spreekuur is op donderdag van 16:00 tot 18:00 uur. Houdt u rekening met langere wachttijden voor telefoon en bezoek?
Terug naar boven
Afsluiting Ds. Nanne Zwiepsingel
De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe de bouw van het gemeentehuis. Vanwege de veiligheid sluiten we vanaf maandag 7 maart de Ds. Nanne Zwiepsingel tussen het Zuideinde en de Begoniastraat af voor al het verkeer. Dorpshuis De Greep blijft (via de Begoniastraat) bereikbaar. De afsluiting duurt tot eind 2006. De hulpdiensten zijn hierover geïnformeerd en geven aan dat de Bloemenbuurt nog steeds goed bereikbaar is.
Voor inlichtingen kunt u terecht bij dhr. De Wilde (075 684 7735) en dhr. Van Dissel (075 684 7731) van de sector grondgebiedzaken.

Terug naar boven
Verkeersbesluit gehandicaptenparkeerplaatsen bij medisch centrum De Kolk
Burgemeester en wethouders hebben besloten om de met borden conform model E6 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990. De gehandicaptenparkeerplaats langs de toegangsweg naar De Kolk komt te vervallen. Het verkeersbesluit ligt voor iedereen gedurende de gebruikelijke openingsuren op het gemeentehuis van Oostzaan ter inzage. Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na deze bekendmaking op grond indienen bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 15, 1510 AA Oostzaan).
Terug naar boven
Registratie Kinderopvang
In het register kinderopvang van Oostzaan is Kindercentrum Het Luchtkasteel (Anemoonstraat 41, 1511 EZ Oostzaan) opgenomen. Het gevestigd Westzijde 243 in Zaandam.
Terug naar boven
Collectevergunning
Van 6 t/m 12 maart collecteert Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton. Terug naar boven
Stremming brug De Haal
Aanstaande vrijdag (25 februari) wordt er de hele dag gewerkt aan de houden met vertraging in verband met de veiligheid bij de werkzaamheden.
Terug naar boven
Werkzaamheden aan De Haal
Na de zomer starten we met het vervangen van de beschoeiing langs De Haal en het verbeteren van de berm. Als voorbereiding hierop laat de de resultaten van deze proefvakken nemen we een definitief besluit proefvakken. De Haal wordt niet afgesloten tijdens de werkzaamheden. Wel kan het zijn dat per vak één weggedeelte tijdelijk wordt afgesloten.
Terug naar boven
Vergadering raadscommissie Algemene Zaken
uur bijeen in het gebouw van de Griffie, Kerkbuurt 26 (voormalig ING-gebouw). Op de voorlopige agenda staat:
De commissievergadering is openbaar. Meer informatie over de agendapunten (stukken, indien aanwezig) kunt u inzien op het gemeentehuis. U kunt voor aanvang van de commissievergaderingen spreektijd aanvragen bij de voorzitter.
Terug naar boven
Commissie Ouderen, Wvg-gerechtigden en Gehandicapten Op dinsdag 1 maart is er een vergadering van de commissie Ouderen, Wvg-gerechtigden en Gehandicapten. Deze vindt plaats om 13.30 uur in zaal De Otterbos in De Lishof. Op de agenda staan onder andere de stand van zaken Stadspas en Centrumplan. Tevens zal de commissie praten over de evaluatie van de verordening Voorzieningen gehandicapten, de voorbereidingen voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de invoering van de identiteitskaart. Terug naar boven
Spreekuur burgemeester en wethouders
wethouders. Burgemeester Paul Möhlmann is hierbij helaas niet aanwezig. Iedereen die iets wil bespreken met één van de wethouders kan zich van 16.00 tot 17.00 uur melden bij de receptie op het gemeentehuis. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een Voor een afspraak kunt u contact opnemen met mevrouw W. Kramer tel: 075- 684 7719.
Terug naar boven
Informatie gemeentelijke belastingen
van de aanslag. Als u geen aanslag en/of specificatienota heeft ontvangen, meldt u dit dan, want ook als u geen aanslag heeft en 12.00 uur terecht op het gemeentehuis of via telefoonnummer 075 - 684 77 15.
Terug naar boven
Vergunning collecte en kledinginzameling
vergunning verleend voor het inzamelen van kleding door Stichting Aktie 68.
Terug naar boven
Atelierruimte gezocht!
nog de Straathoekwerker en de vereniging S.O.K. (samenwerkende Oostzaanse kunstenaars) gehuisvest zijn. Helaas kunnen wij de kunstenaars geen alternatieve atelierruimte aanbieden. Daarom willen we u vragen of u in het bezit ben van een ruimte die als atelier dienst kan doen. Wij beseffen dat sommige mensen een emotionele binding hebben met de Kerkbuurtschool. Uiteraard zullen wij u uitgebreid inlichten voordat de school gesloopt wordt. De gemeente denkt nog na over een manier om iedereen de gelegenheid te bieden om afscheid te nemen van hun oude school.
Voor meer informatie en het aanbieden van ruimte kunt u contact opnemen met mevrouw Stam, gemeente Oostzaan, tel. 075-6847712. Terug naar boven
Verordening Voorzieningen Gehandicapten
Op 31 januari 2005 heeft de gemeenteraad de gewijzigde verordening gemeente de Wet Voorzieningen Gehandicapten uitgewerkt in concrete regels en maatregelen. Hieronder leggen wij kort uit welke nieuwe regels in de verordening zijn vastgesteld;

1. Kleine woonvoorzieningen, die verkrijgbaar zijn in de reguliere handel, zoals verhoogde toiletpotten en kleine beugels, worden niet meer vergoed. Speciale beugels, zoals statiefbeugels, worden nog wel vergoed. Sommige verhuurders van huurwoningen zullen mogelijk de of die dat wil of gaat doen.

2. Voor scootmobielen, die harder kunnen rijden dan 12 kilometer per scootmobielen zijn vergelijkbaar met een fietsvoorziening en daarom net zoals dat al lang het geval is met een driewielfiets. Als u de scootmobiel weer inlevert, omdat u hem niet meer nodig heeft, dan staat van de scootmobiel.

3. Voor scootmobielen, die langzamer gaan dan 12 kilometer per uur, wordt geen betaling of borg gevraagd. Wel zal regelmatig een heronderzoek worden gedaan om te vragen of de voorziening nog bevalt en gebruikt wordt. De scootmobielen worden immers in bruikleen verstrekt.

4. Voor vervoer buiten de regio Zaanstreek/Waterland kunnen blauwe strippenkaart. Dit kunt u doen bij RIO Zaanstreek met een declaratieformulier. Hier is nu een maximum te declareren bedrag aan gesteld van 250,-.

5. Voor de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats met kenteken wordt voortaan een eigen bijdrage gevraagd. Deze bedragen zijn als volgt:
Wvg-gerechtigden met een bruikleenauto en degenen die een leefkilometervergoeding hebben op grond van de verordening, hoeven geen eigen bijdrage voor een gehandicaptenparkeerplaats te betalen, want zij hebben een laag inkomen. De gemeenteraad heeft daarnaast zijn om de eigen bijdragen of de kleine woonvoorzieningen zelf te betalen. De gemeente werkt dit verder uit.

ligt voor iedereen ter inzage op het gemeentehuis. RIO Zaanstreek voert het gemeentelijke voorzieningenbeleid voor aanvraag indienen via telefoonnummer 0800 - 22 33 44 5. tot 15.00 uur en op donderdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur. Telefoonnummer 06 - 533 655 68. Email: info.loket.oostzaan@smdzw.nl. Terug naar boven
Gewijzigde financiële verordening
In zijn vergadering van 31 januari 2005 heeft de gemeenteraad van Oostzaan twee wijzigingen doorgevoerd in de financiële verordening accountantscontrole aan te sluiten op de algemeen geldende regels. De gewijzigde verordening treedt met deze publicatie in werking en ligt ter inzage op het gemeentehuis
Terug naar boven
Voorbereidingen nieuwbouw gemeentehuis
In verband met de nieuwbouw van het gemeentehuis starten we op woensdag 9 februari a.s. met het kappen van de bomen die op de bouwplaats staan. Deze werkzaamheden duren enkele dagen. Tijdens de vanaf het Zuideinde tot aan de Begoniastraat. Dorpshuis De Greep blijft voor voetgangers bereikbaar. Na de kapwerkzaamheden start de sloop van het pand aan Kerkbuurt 6. Daarna zullen de kabels en leidingen van de nutsbedrijven die zich in het bouwterrein bevinden meebrengen, tot een minimum beperken.
In maart organiseren we een informatiebijeenkomst om u uit te leggen wat er verder allemaal gaat gebeuren in het centrum de komende tijd. Oostzaners hebben destijds met ruime meerderheid voor het gemeentehuisontwerp van architect Roy Gelders gekozen. Tijdens de informatiebijeenkomst laten we u de uitwerking van dit ontwerp zien. Binnenkort leest u op deze pagina hier meer over.

Terug naar boven
Jonge musici geven pianoconcert
De gemeente Oostzaan heeft jonge musici tussen de 8 en 17 jaar uitgenodigd om op 9 februari een pianoconcert te geven in de Grote De leerlingen spelen o.a. stukken van Bach, Tchaikovsky, Schuman, concert aanwezig te zijn. De toegang is gratis! Terug naar boven
Uitnodiging
Op woensdag 23 februari organiseren we een avond voor de sportverenigingen en de overige gebruikers van het Sportpark Twiskeweg. De gemeente wil graag weten wat er onder de verenigingen leeft. In de eerste helft van de avond wordt dan gesproken over allerlei zaken rond het gebruik van het sportpark Twiskeweg. Na de pauze wordt door Sportservice Zaanstad een presentatie gehouden over de stand van zaken van het breedtesportproject en over de ondersteuning van sportverenigingen. De avond begint om 19 .30uuren vindt plaats in de kantine van OFC.
De betreffende verenigingen krijgen hiervoor nog een uitnodiging. Indien u geen uitnodiging heeft ontvangen, maar wel aanwezig wilt zijn, dan bent u van harte welkom op 23 februari!

Terug naar boven

---

Vaststelling verordening Cliëntenparticipatie
Op 31 januari heeft de gemeenteraad van Oostzaan de verordening Cliëntenparticipatie vastgesteld. Deze verordening regelt de van advies, voorlichting en inspraak bij beleidsbeslissingen. De verordening ligt ter inzage op het gemeentehuis. Terug naar boven
Verordening Voorzieningen Gehandicapten vastgesteld Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 31 januari 2005 is de gewijzigde verordening Voorzieningen Gehandicapten vastgesteld. In van de Wet voorzieningen gehandicapten. Volgende week leggen wij u, via deze gemeenterubriek, uit welke maatregelen met deze verordening zijn vastgesteld.
degenen die niet in staat zijn om de eigen bijdragen of de kleine woonvoorzieningen zelf te betalen. De gemeente gaat dit verder uitwerken.
De gewijzigde verordening Voorzieningen gehandicapten ligt vanaf 8 op 22 maart 2005 in werking. RIO Zaanstreek voert het gemeentelijk voorzieningenbeleid voor gehandicapten uit. Als u een voorziening
- 22 33 44 5. Ook kunt u, voor vragen over het gemeentelijke zorgvoorzieningenbeleid, terecht bij het Informatie- en Serviceloket Zorg en Welzijn (voor openingstijden zie boven). Terug naar boven