Gemeente Brunssum

Brunssum en Landgraaf onderzoeken samenwerking Sociale Zaken nieuw! Ophalen snoeihout nieuw! Burgeronderzoek in Parkstad Limburg VERKEER: BOUWEN IN BRUNSSUM:
nieuw! Het verkeer tijdens de Parelloop Hou rekening met het Bouwstoffenbesluit
nieuw! Europalaan voor de tweede keer afgesloten Nieuwe Woningwet nieuw! Gehandicaptenparkeerplaats Henri Dunantstraat Bouwen zonder vergunning?
nieuw! Reconstructie wegen en riolering Rumpenerbeemden Is mijn aan- of uitbouw vergunningsplichtig?
nieuw! Gehandicaptenparkeerplaats Koningstraat De behandeling van uw aanvraag bouwvergunning
Gehandicaptenparkeerplaats Hazenkampstraat Commissie bewaakt het 'gezicht van Brunssum'
Gehandicaptenparkeerplaats Schievelbergstraat Vul uw bouwaanvraag goed in!

MILIEU:
nieuw! Wanneer mag een container aan de straat staan? Scheiden van afval? Goed voor uw beurs!
Inleveren asbest
Papier ophalen
TPG Post heeft op 22 maart 2005 vier postzegels uitgebracht, gewijd aan de Brunssummerheide. De postzegels zijn verschenen naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van Natuurmonumenten in de serie Nederlandse natuur. Eerder verschenen in deze serie postzegels over het Nederlandse wad (2003) en de Veluwe (2004). Op de postzegels die TPG Post op 22 maart heeft uitgebracht, zijn vier dieren te zien die kenmerkend zijn voor de Brunssummerheide: een appelvink, een icarusblauwtje, een Schonebeeker schaap, en een zandhagedis. In het ontwerp van de postzegels is bestaand fotomateriaal gecombineerd met grafische kleurelementen. Om de weergave nog interessanter te maken, is een dwarsdoorsnede van het landschap gemaakt. Op deze manier zijn zowel de flora en fauna boven en onder water, als de dieren in de lucht en op de grond in beeld gebracht.