---


---

Foto: De landmacht gaat op kop (Orbit autosport)

Eerste optreden raceteam landmacht groot succes

29-3-2005 12:21:00

Het Seat Cupra-team van de Koninklijke Landmacht heeft op daverende wijze gedebuteerd op het circuit van Zandvoort. Met name de damesequipe Sheila Verschuur/Sandra van der Sloot maakte grote indruk door tweemaal tweede te worden. Wat tot grote euforie leidde bij de manschappen van landmachtadjudant Arend Brinkman.

De betrokkenheid van de landmacht bij het Seat raceproject bestaat naast twee autos en een budget uit een militaire pit crew. Tijdens de verplichte pitstop in de 2-uurs race op zaterdag (26 maart) kon laatstgenoemde zich meteen bewijzen, want de pas 18-jarige Sheila Verschuur had de groene Seat naar de tweede plaats gestuurd en Sandra van der Sloot stond te popelen om het karwei af te maken. Na een flitsende rijderswissel toog de Alphense op pad om het de leidende Ronald Morien lastig te maken. De laatste tien ronden waren bloedstollend, met een zenuwachtige Morien die constant zijn spiegels vol had met de overal opduikende Landmacht Seat. Maar Morien liet zich uiteindelijk niet verschalken.

Het duo Michel Schaap en Marcel Duits boekte minder succes. In eerste instantie reed Duits weliswaar op de tweede plaats, nadat hij Sheila Verschuur had ingehaald. Maar bij een fanatieke aanval op de leidende Tom Coronel raakte hij even naast de baan en viel een flink stuk terug.

De tweede race op Paasmaandag speelde zich op een doorweekt circuit af. De eerste paar ronden werd er zelfs helemaal niet geracet, maar in formatie achter de safety-car gereden. Voor Verschuur, die nog nooit eerder met regen had geracet, vormde het een bezoeking. Des te knapper was het dat ze niet alleen haar tweede plaats vasthield, maar in de eindfase zelfs op de koploper inliep. Met nogmaals een tweede plaats was het feest bij het team helemaal compleet. De herenformatie eindigde op de zesde plaats. Foto: De pit crew van de landmacht sleutelt wat af (Hennie Keeris) Foto: Van der Sloot (l.) en Verschuur op het ereschavot (Hennie Keeris)