Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 maart 2005

Joyrider maakt brokken

Auto over de kop en zwaar beschadigd

Enschede

Op maandag 28 maart vond omstreeks 16.45 een eenzijdig verkeersongeval plaats op de kruising Auke Vleerstraat/ Strootsweg. De politie zag een auto op de kop in een weiland liggen, zwaar beschadigd. Naast de auto stonden de twee inzittenden, beiden 17-jarige Enschedeërs. Een van hen verklaarde te hebben gereden. Kort daarop kwam een 19-jarige Enschedeër op een motor aan rijden. De man stopte, stapte van zijn motor en gaf vervolgens de 17-jarige bestuurder een klap in zijn gezicht. Hij beschuldigde de 17-jarige van joyriding. Kort daarvoor had de 19-jarige de sleutels aan de 17-jarige gegeven om de hond uit te laten. Zonder toestemming nam de 17-jarige daarop de auto mee. De auto is eigendom van een 53-jarige Enschedeër. De politie hield daarop beide 17-jarigen aan. Zij konden na verhoor met een proces-verbaal het bureau weer verlaten. (05-037439)

Woninginbraak

Inbreker overmeesterd

Enschede

Op dinsdag 29 maart werden bewoners aan de Willem de Clercqstraat wakker van glasgerinkel. Eenmaal beneden kwamen zij oog in oog met een onbekende man in de woonkamer. De verdachte was gewond aan zijn arm. De bewoners overmeesterden de man en de politie werd ingelicht. Deze hield de verdachte, een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De verdachte was via de tuin bij de woning gekomen en had met een tuinvoorwerp de ruit ingegooid. Daarna klom hij de woning in en raakte gewond. De verdachte werd naar het ziekenhuis gebracht waar meerdere snijwonden werden gehecht. Daarna stelde de politie de verdachte in verzekering en sloot hem op voor nader verhoor. (05-037546)

Mishandeling door ex

Man aangehouden

Enschede

Op maandag 28 maart werd omstreeks 14.50 uur de politie verzocht te komen bij een woning aan de Papaverstraat in Enschede in verband met een mishandeling. De 29-jarige bewoonster was door haar ex-man meerdere keren geslagen. De man, een 31-jarige Enschedeër was in de woning om zijn kinderen te bezoeken. De politie hield de verdachte aan. Aan het bureau bleek dat de verdachte nog een aantal vonnissen had openstaan. In totaal moest hij 3494 euro betalen of 56 dagen zitten. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten.(05-037418)

Aanhouding gezochte

Politie houdt gedetineerde aan, die niet was teruggekeerd na verlof

Enschede

Op maandag 28 maart hield de politie een 38-jarige Enschedeër aan in een woning aan de Timorstraat in Enschede. De verdachte was niet teruggekeerd van zijn verlof uit een penitentiaire inrichting. De politie had de woning al meerdere keren bezocht, maar de verdachte niet aangetroffen. Dit terwijl de TV wel aanstond en de hond in de woning liep. Omdat de hond niet aansloeg, vermoedden de agenten dat de verdachte wel aanwezig was. Een ruitje werd geforceerd en na enig zoeken troffen zij de verdachte dubbelgevouwen in een kist aan. De verdachte verklaarde hier al vaker gebruik van te hebben gemaakt en zo de politie te hebben misleid. De verdachte is opgesloten in afwachting van zijn transport. Eerder die dag hield de politie de 32-jarige bewoonster aan in de woning. Zij moest nog een vonnis uitzitten van 8 dagen. (05-032992)

Aanrijding met letsel

Frontale aanrijding tussen twee personenauto's

Ambt Delden

Op maandag 28 maart vond omstreeks 23.30 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de N 346 in Ambt Delden. Een 33-jarige man uit Goor kwam met zijn auto de brug opgereden, toen zijn auto vreemd ging doen. Hij verloor de controle over zijn voertuig en kwam daarbij op de linker weghelft terecht. Uit tegenovergestelde richting naderde op dat moment een 34-jarige automobilist uit Goor. Een aanrijding volgde, waarbij beide voertuigen zwaar beschadigd raakten. De 34-jarige automobilist raakte gewond door glassplinters in zijn gezicht. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht en kon na behandeling weer naar huis. De weg werd voor de duur van 3 uur afgezet. Het verkeer werd omgeleid. Beide kentekenbewijzen zijn ingenomen vanwege de schade. De politie maakt proces-verbaal op. (05-037543)

Inbrekers actief

In meerdere cafés en clubgebouwen ingebroken

Oldenzaal en Denekamp

Op maandag 28 maart werden diverse inbraakmeldingen bij de politie gedaan. In het paasweekend werd ingebroken in twee clubgebouwen van hondenverenigingen in Denekamp. Bij het gebouw aan de Oldenzaalsestraat werd een raam vernield, maar niets weggenomen. Bij het gebouw aan de Kanaalweg in Denekamp werd eveneens een raam vernield en een fiets weggenomen. Mogelijk hebben beide inbraken met elkaar te maken. De politie onderzoekt de zaak. (05-037361/74)

Op maandag 28 maart omstreeks 06.30 uur vond een inbraak plaats in een bedrijfspand aan de Bisschopstraat in Oldenzaal. Nadat een grote winkelruit was ingegooid, werden van een paspop enkele kledingstukken weggenomen. Getuigen zagen drie personen wegrennen en hebben nog een achtervolging ingesteld. Deze personen werden helaas niet meer aangetroffen.

In de nacht van zondag 27 op maandag 28 maart werd ingebroken in een horecapand aan de Markt in Oldenzaal. Nadat een deur was geforceerd weren in het pand meerdere gokkasten opengebroken en het aanwezige muntgeld weggenomen.

Dodelijk ongeval

Man komt onder trekker en overlijdt

Den Ham

Op maandag 28 maart reed omstreeks 20.00 uur een 47-jarige man uit Stegeren op zijn trekker over de Marleseweg in Den Ham. Hij kwam zojuist van een trekkerfestival in Marle vandaan. Op de rotonde met de Vriezendijk wilde de man driekwart rond. Daarbij kantelde zijn trekker en kwam de man onder de trekker terecht. Omstanders trokken de trekker weer overeind. De man was dermate zwaar gewond dat hij kort daarna is overleden. (05-037476)

Aanrijding door drankgebruik

Trekkerbestuurder veroorzaakt aanrijding

Daarle

Op maandag 28 maart vond omstreeks 19.50 uur een aanrijding plaats tussen een tractor en een personenauto op de Hellendoornseweg in Daarle. Een 16-jarige jongen uit Daarle reed op de tractor over genoemde weg. Hij slingerde daarbij behoorlijk. Een hem achter op rijdende 23-jarige automobilist uit Vroomshoop wilde hem op een gegeven moment passeren. Tijdens dit passeren maakte de trekker een slingerbeweging naar links. De 23-jarige wilde de tractorbestuurder op zijn gedrag aanspreken en stopte voor het voertuig. De tractorbestuurder zag dit te laat en reed achter tegen de personenauto aan. De auto werd daardoor zwaar beschadigd. Een inzittende 29-jarige vrouw uit Ommen moest zich met nekklachten onder doktersbehandeling stellen. De politie constateerde alcoholgebruik bij de 16-jarige. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,42 o/oo. De politie maakt proces-verbaal op. (05-037475)

Belediging

Verdachte aangehouden na beledigen politiemensen

Almelo

Op maandag 28 maart werd bij de politie onenigheid gemeld aan de Troelstralaan in Almelo. Ter plaatse werd geen vechtpartij waargenomen. Wel trof de politie daar een aantal personen aan, waaronder een 40-jarige Almeloër. Tijdens het gesprek met enkele personen, vond de 40-jarige het nodig de politiemensen zonder enige aanleiding uit te schelden en hen te beledigen. De politie hield de verdachte daarop aan. Na verhoor kon hij met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (05-037474)

Tweede aanhouding na inbraak

Politie houdt tweede verdachte van inbraak aan

Almelo

Op maandag vond een inbraak plaats in een pand aan de Hofkampstraat in Almelo. Daarbij raakte een van de daders, een 27-jarige Almeloër, gewond en kon worden aangehouden. Dit werd in een eerder bericht reeds gemeld. Uit het verhoor kwam een tweede dader in beeld. Daardoor kon de politie diezelfde dag nog een 29-jarige Almeloër in zijn woning aanhouden. Beide verdachten werden in verzekering gesteld. Na verhoor konden beiden met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (05-037286)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --