Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


29 maart 2005


Wezep - Blikseminslag op begraafplaats


Een 45-jarige inwoner van Wezep kreeg op maandag (28-03) rond 18.30 uur de schrik van zijn leven. De man liep op de begraafplaats aan de Bovenheigraaf toen op ongeveer vijf meter afstand een boom door bliksem werd getroffen. Door de klap werd hij tegen de grond geslagen. Een opslaghuisjes alsmede een rij grafstenen in de buurt van de getroffen boom, werden zwaar beschadigd. Een tweede rij grafstenen werd ook geraakt maar daar bleven de stenen overeind staan.Na de eerste schrik kon de man weer gewoon opstaan en klaagde hij alleen nog over een fluitend geluid in zijn oren.


(N.B. Wij kunnen meneer niet bereiken voor eventuele interviews)


Oosterwolde - Kop-staartaanrijding

Op maandag (28-03) vond er rond 14.50 uur een kop-staartaanrijding plaats op de Winterdijk. Een 18-jarige automobilist uit Oldebroek kon zijn auto niet op tijd tot stilstand
brengen en botste op een rij van drie auto's voor hem, die vervolgens elkaar aanreden.
Alle auto's raakten beschadigd waarvan er twee moesten worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Putten - Controle jongeren

Nav klachten van bewoners uit de wijk over mogelijke vernielingen, heeft de politie extra gesurveilleerd bij oa de NH-kerk aan de Kerkstraat. Op maandag (28-03) werd rond 16.55 uur een groepje jongeren aangetroffen onder het afdak bij de deur van de kerk. Twee tieners hebben een boete gekregen omdat ze zich niet konden legitimeren en het groepje is verzocht te vertrekken.


Nunspeet - Verkeersongeval

Een 19-jarige automobilist uit Doornspijk zag bij een inhaalmanoeuvre een geparkeerde vrachtwagen met oplegger aan de linkerzijde van de rijbaan over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval gebeurde op maandag (28-03) rond 13.25 uur op de Industrie-
weg. Zijn passagier, een 22-jarige man uit Nunspeet, sloeg met zijn hoofd tegen de voorruit
ondanks het dragen van de gordel. Hij werd ter plaatse onderzocht door het ambulance-
personeel en kon zijn weg daarna weer vervolgen.


Hattem - Verkeersongeval

Op maandag (28-03) vond er rond 11.35 uur een verkeersongeval plaats op de Schipsweg.
Een 34-jarige automobilist uit Kampen moest afremmen. Een 16-jarige tractorbestuurder uit Hattemerbroek reed achter hem en raakte in de slip toen ook hij zijn voertuig tot stilstand wilde brengen. Hij stuurde de tractor naar links om de auto te ontwijken maar schampte het voertuig alsnog tot aan de bestuurszijde. Het bleef beperkt tot materiële schade aan de auto.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --