Politie Zuid-Holland-Zuid

29/3 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

29-03-2005 - persberichten district II

DRINKEN
GORINCHEM- Twee jongens van 17 en 18 jaar uit Gorinchem zijn door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op maandagmiddag 28 maart 2005 omstreeks 13.50 uur Buiten de Waterpoort. De 17 jarige jongen dronk alcohol op de openbare weg en weigerde daarmee te stoppen nadat politieagenten hem daarop aanspraken. Ook kon hij zich niet legitimeren. Nadat de politieagenten hem in de politiebus hadden gezet, kwam de 18 jarige jongen hem helpen. Hij beledigde de agenten en werd met gepast geweld in de boeien geslagen. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

VIER AANHOUDINGEN VOOR VERNIELING
GORINCHEM De politie heeft maandagmiddag 28 maart vier jongens uit Leerbroek en Lexmond aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging/vernieling. De jongens (drie van 16 jaar en een van 15 jaar) werden aan de Kleine Haarsekade in Gorinchem aangehouden. De politie kreeg een melding dat er onenigheid zou zijn. Ter plaatse werden de agenten aangesproken door een 46-jarige man uit Gorinchem waarvan de buitenspiegel van de auto was vernield. Dit zou zijn gedaan door de vier jongens. Ook zouden de vier de man hebben bedreigd. De man parkeerde zijn auto voor het huis toen de buitenspiegel er werd afgetrapt door vier jongens op de fiets. Toen de man verhaal ging halen, werd hij bedreigd. De jongens werden aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

PET
GORINCHEM- Een 19 jarige jongen uit Giessenburg is door politieagenten aangehouden nadat hij de pet van een politieagent van zijn hoofd sloeg. Dit gebeurde op maandagmiddag 28 maart 2005 omstreeks 16.50 uur op de Langendijk. De verdachte liep langs de agent en sloeg de pet van zijn hoofd. Direct daarna zette hij het op een lopen na een achtervolging werd hij op de Arkelstraat aangehouden. Hij verklaarde een geintje te willen uithalen. Na verhoor is hij met een bekeuring heengezonden.

SCHOORSTEENBRAND
NIEUW-LEKKERLAND- Op maandagmiddag 28 maart 2005 omstreeks 17.00 uur brak een schoorsteenbrand uit bij een woning aan de Schoenerstraat. De brandweer was snel ter plaatse met twee voertuigen. De schoorsteen bleek behoorlijk verstopt te zitten. Nadat de bewoner een stookverbod kreeg opgelegd rukten politie en brandweer in. De schade bleef beperkt.

DRONKEN
GORINCHEM- Een 20 jarige man uit Lexmond is door politieagenten aangehouden wegens openbare dronkenschap. Dit gebeurde op maandagmiddag 28 maart 2005 omstreeks 17.15 uur in de Molenstraat. De man was uit een café gezet en bleef in de buurt vervelend doen tegen de portiers. Tijdens de aanhouding ontstond een grimmige sfeer op straat toen een groep vrienden zich met de aanhouding gingen bemoeien. Een 21 jarige man uit Lexmond weigerde na vordering weg te gaan en werd aangehouden. Na verhoor zijn de verdachten met een bekeuring heengezonden.

STEEKVLAM
PAPENDRECHT- Op maandagavond 28 maart 2005 omstreeks 22.20 uur ontstond een steekvlam nadat een fles met brandbare vloeistof over een schutting van een woning aan de Stellingmolen werd gegooid. De fles kwam tegen de stenen muur van de schuur terecht en spatte uiteen. De bewoner wist de vlammen met een aantal emmers water te blussen. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s).

RIJDEN ONDER INVLOED
GORINCHEM- Op dinsdagochtend 29 maart 2005 omstreeks 01.30 uur is in de Schoutstraat een 26 jarige man uit Gorinchem door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep dat zijn rijbewijs ingevorderd werd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uren heengezonden.

HELING
PAPENDRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 29 maart twee mannen van 19 en 21 jaar uit Dordrecht aangehouden op verdenking van heling. De politie voerde een routinecontrole uit bij een auto die net de oprit naar de N3 richting Dordrecht opging. Daarin zaten de twee verdachten. De agenten roken een enorme wietlucht en onderzochten daarop de auto op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De verdachten overhandigden de agenten een gebruikershoeveelheid wiet. In de auto werden de rijbewijzen van twee andere personen uit Gorinchem aangetroffen. Uit navraag bleek dat de rijbewijzen waren gestolen bij een diefstal uit autos. Daarop werden de verdachten aangehouden en ingesloten.