Politie Zuid-Holland-Zuid

29/3 Hoeksche Waard

29-03-2005 - persberichten district III

SPUITBUS
OUD-BEIJERLAND- Een 35 jarige man uit Oud-Beijerland is in zijn woning gewond geraakt. Dit gebeurde op maandagavond 28 maart 2005 omstreeks 18.00 uur in een woning aan het van Linschotenplein. De man was aan het koken en tegelijkertijd zijn schoenen met een spuitbus aan het inspuiten. Hij richtte daarbij kennelijk op het vuur want er ontstond een steekvlam. Daardoor raakte hij in paniek. Hij liep weg en struikelde daarbij. Hij viel op een glazen salontafel en liep een grote snijwond aan zijn bovenarm op. Een politieagent drukte de wond dicht tot de ambulance er was. Ambulancepersoneel constateerde geen slagaderlijke bloeding, maar wel een grote vleeswond. De man ging naar het ziekenhuis om de wond te laten hechten.

RIJDEN ONDER INVLOED
STRIJEN- Op dinsdagochtend 29 maart 2005 omstreeks 00.55 uur is op de Trambaan een 20 jarige man uit Strijen door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

VERLICHTINGSCONTROLES WERPEN VRUCHTEN AF
HOEKSCHE WAARD - De politie heeft van 1 november 2004 tot 1 maart dit jaar 65 verlichtingscontroles uitgevoerd in de Hoeksche Waard. Ongeveer 1762 verkeersdeelnemers werden gecontroleerd. In totaal zijn er in deze periode 538 bekeuringen uitgeschreven waarvan er 504 op naam van fietsers kwamen.
Vorig jaar (1 november 2003 tot 1 maart 2004) werden er zon 850 verkeersdeelnemers gecontroleerd bij 34 controles. Toen werden er 335 bekeuringen uitgeschreven waarvan er 300 op naam van fietsers kwamen. Er zijn dit jaar meer controles uitgevoerd maar het aantal bekeuringen is verhoudingsgewijs gelijk gebleven. Gebleken is dat burgers meer aandacht besteden aan de verlichting van hun auto en/of (brom)fiets. De controles dragen bij tot een betere zichtbaarheid van verkeersdeelnemers wat de verkeersveiligheid ten goede komt.