Ingezonden persbericht


Unisys ondersteunt Nederlandse banken met grootste SQL Server online archief ter wereld

Digitaal archief van 21 terabyte bevat 22 miljard records van betalingsgegevens en versnelt afhandeling van raadplegingen van betalingen

Schiphol-Rijk, 28 maart 2005 - Unisys heeft een nieuw interactief digitaal archief ontwikkeld, dat op basis van een onderzoek door Winter Corporation beschouwd mag worden als het grootste enkelvoudige systeem op basis van Microsoft SQL Server 2000. Winter Corporation verzorgt onderzoek, consulting en opleidingen, gericht op schaalbaarheid van databases. Het TopTen Program van Winter omvat gebruikers van de grootste en de snelste databases in de industrie.

Het door Unisys ontwikkelde Digital Interactive Archive System (DIAS) omvat meer dan 22 miljard records met de transactiedata, digitale images en betalingsinformatie van de afgelopen zeven jaren. Het archief is online beschikbaar en wordt meer dan 1.000 maal per dag geraadpleegd ten behoeve van de banken in Nederland. Dagelijks worden meer dan 12 miljoen nieuwe data-items en meer dan 600.000 digitale images aan het systeem toegevoegd.

Het archief wordt beheerd door Unisys Payment Services & Solutions (UPSS), dat operationele diensten aanbiedt ter ondersteuning van financiële instellingen in continentaal Europa. Het DIAS maakt gebruik van Unisys Payment Information Engine-software (PIE), waarmee financiële dienstverleners alle aspecten van hun betalingsverkeer kunnen beheren, van efficiënte dataopslag en datatoegang tot het opsporen en voorkomen van fraude. Het DIAS is gebaseerd op twee Unisys ES7000-servers, de Microsoft SQL Server 2000-database en storage-systemen van EMC die zo zijn geconfigureerd dat ze volledige redundantie bieden in een hoogbeschikbare omgeving.

"We zijn erg blij dat UPSS deelneemt aan het Winter TopTen Program", zegt Richard Winter, bestuursvoorzitter van Winter Corp. "Met 21 terabyte aan data is deze installatie aanmerkelijk groter dan SQL Server-implementaties die eerder meededen aan het programma. Wij kijken er naar uit om de database op te nemen in de resultaten die we later dit jaar publiceren."

In eerdere onderzoeken van Winter Corp werden Unisys-systemen genoemd als systemen die de grootste dagelijkse OLTP-belastingen ter wereld op SQL Server ondersteunen. Deze systemen boden in het laatste TopTen Program zeven keer betere prestaties dan alle op UNIX gebaseerde OLTP-oplossingen.

"Dit systeem is naar verwachting de grootste enkelvoudige implementatie van SQL Server 2000 in de wereld tot op dit moment, gebaseerd op eerdere TopTen-onderzoeken in 2003", zegt Al Hilwa, Program Manager Microsoft SQL Server.

Unisys
Unisys is wereldwijd actief in dienstverlening en oplossingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Het bedrijf richt zich met name op grote bedrijven met transactie-intensieve IT-omgevingen. De medewerkers van Unisys combineren expertise in consultancy, systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur en servertechnologie met gedetailleerde kennis van de markt en gedrevenheid. Zij helpen zo klanten in meer dan 100 landen bij het behalen van concurrentievoordeel.

Over Winter Corporation
Winter Corporation is een onafhankelijke consultingorganisatie die klanten helpt bij het maximaliseren van de waarde van hun grootschalige databaseoplossingen, datawarehouses en operationele systemen. Het bedrijf biedt research, consulting en opleidingen die klanten helpen bij het opzetten en implementeren van hun databaseoplossingen en het aanpakken van issues op het gebied van schaalbaarheid. Winter Corporation richt zich op die databasetechnologie die zich afspeelt aan de grenzen van schaalbaarheid.