Ingezonden persbericht


Gunstige voorwaarden om te upgraden naar Visual Studio 2005

Schiphol-Rijk, 29 maart 2005 - De prijzen van en licentievoorwaarden voor de Microsoft Visual Studio 2005 applicatie-ontwikkeltools zijn deze week bekend gemaakt. Daarbij kondigde Microsoft gelijktijdig aan dat het Microsoft Developer Network (MSDN) abonnement is vereenvoudigd. Voor ontwikkelaars is dit belangrijk nieuws, want daarvan ontvangen de meeste Visual Studio via dit abonnement. Microsoft heeft de verwachte verkoopprijs van Visual Studio 2005 Professional Edition verlaagd en de huidige MSDN-abonnees kunnen voor een speciale prijs Visual Studio 2005 Team System aanschaffen. Visual Studio 2005 Team System is een uitbreiding met geïntegreerde life-cycle tools.

Visual Studio 2005 Team System en MSDN-abonnementen "Met Visual Studio Team System breiden we het bereik van Visual Studio uit naar andere doelgroepen dan ontwikkelaars en ontwikkelteams. Er zijn daartoe tools toegevoegd voor projectmanagers, softwaretesters, infrastructuur- en softwarearchitecten en zakelijke IT-beslissers", zegt Ruud de Jonge, Manager Developer & Platform Group. "Maar het Team System biedt ook softwareontwikkelaars nieuwe, geavanceerde mogelijkheden. Zo krijgen ontwikkelteams de beschikking over sterk geïntegreerde applicatieontwerpmogelijkheden en tools voor ontwikkeling en kwaliteitsbewaking."

De eigenschappen van de Team System-omgeving worden gestuurd door de gebruikte software-procesmethodologie. Microsoft levert hiervoor een aantal standaard procesmodellen mee die door de projectleider naar eigen inzicht en ervaring kunnen worden aangepast. Dankzij deze faciliteiten krijgen Enterprise developmentteams betere controle en inzicht over het project, en wordt de efficiency van de organisatie bevorderd en de totale ontwikkelkosten verlaagd. De op rollen gebaseerde Visual Studio Team System-productlijn bestaat uit Visual Studio Team Edition for Software Architects, Visual Studio Team Edition for Software Developers en Visual Studio Team Edition for Software Testers. Verder is de Visual Studio Team Suite opgenomen, die bestaat uit genoemde rolgebaseerde producten en de nieuwe Visual Studio Team Foundation Server voor efficiëntere samenwerking in teams.

De meeste Visual Studio-gebruikers ontvangen Visual Studio via een MSDN-abonnement. MSDN voorziet tevens in Software Assurance voor Visual Studio. Klanten kunnen daarom kiezen voor een bepaald MSDN-abonnement en ontvangen dan ontwikkel- en testlicenties voor Microsoft servers en applicaties, samen met het bijbehorende Visual Studio-product. Met Visual Studio Team System komen er nieuwe abonnementen die de Visual Studio 2005-productlijn aanvullen.

De prijzen van abonnementen en verlengingen van Visual Studio 2005 Team System bieden enorme waarde ten opzichte van de traditioneel prijzige life-cycle producten in dit segment. Daarnaast biedt Microsoft een MSDN-abonnement aan met Visual Studio 2005 Professional Edition producten, om ook kleine bedrijven te laten profiteren van dezelfde abonnementsvoordelen die grote ondernemingen hebben. Hiervoor komende volgende producten beschikbaar: * Visual Studio 2005 Professional Edition met MSDN Premium abonnement * Visual Studio 2005 Professional Edition met MSDN Professional abonnement

Kosteloze upgrade voor MSDN Universal abonnees
Huidige MSDN Universal abonnees kunnen naadloos overgaan op Visual Studio 2005 Team System en gratis overstappen naar een van de op rollen gebaseerde abonnementsproducten. Dat geldt voor elke actieve abonnementlicentie die zij hebben op het moment dat het product beschikbaar komt. Voor upgrades naar de Team Suite zullen speciale prijzen komen. Actieve abonnees kunnen nu hun abonnement verlengen en voor toekomstige verlengingen de huidige prijzen blijven betalen. Klanten zonder abonnement en klanten die hun abonnement hebben laten verlopen op het moment dat een product beschikbaar komt, komen niet in aanmerking voor deze speciale prijzen.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.