Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 29 maart 2004

Innovatieve 2-in-1 reisplanner voor auto of openbaar vervoer

REISinformatiegroep brengt als eerste aanbieder in Nederland een online reisplanner op de markt voor zowel de auto als het openbaar vervoer. Deze innovatieve REISwijzer Plus geeft reisadviezen op basis van de meest recente dienstregelingen van trein, stads- en streekvervoer en heeft nu ook een volwaardige autorouteplanner. Van dit 2-in-1 product profiteert vooral de reiziger die vóór de reis een bewuste keuze maakt tussen een reis met de auto of met het openbaar vervoer naar een locatie. Iedere webmaster heeft hiermee een gemakkelijk instrument in handen om in een handeling reisadviezen per auto of openbaar vervoer in de eigen website in te bouwen. REISwijzer Plus is een eerste stap naar een volwaardige combinatieplanner waarbij dit najaar P+R (gecombineerde reisadviezen voor auto plus openbaar vervoer plus parkeren) en werkelijke reistijdenvergelijking tussen auto en OV te raadplegen zijn.

Altijd juiste informatie
Bedrijven, scholen, ziekenhuizen, overheden en andere instellingen die hun bezoekers als service een altijd kloppend online reisadvies willen geven van huis naar hun bezoekadres, kunnen de planner gemakkelijk installeren op hun eigen website. De bezoeker blijft hiermee op de eigen website en hoeft alleen maar vertrekpostcode, tijdstip en datum van vertrek in te vullen. De aankomstlocatie hoeft niet extra opgezocht te worden, deze is al vast in de snelplanner opgenomen. Ook zijn de op-maat-reisadviezen in eigen huisstijl weer te geven.

Snelle in- en uitzoombare plattegronden
De up-to-date en objectieve reisadviezen dekken alle vormen van openbaar vervoer en tonen bovendien ook praktische plattegronden van zowel het vertrekpunt als de aankomstomgeving. Handig om uit te draaien en onderweg mee te nemen. De autorouteplanner geeft een uitgebreide routebeschrijving met snel in- en uitzoombare plattegronden en een routeschets. Navigatie over de plattegronden gaat gemakkelijk.

Beproefde techniek
Met deze beproefde techniek, onder meer afkomstig van de drukbezochte openbaar vervoer-website www.9292ov.nl , geven bedrijven en organisaties als het ware zelf slimme reisadviezen met alle vormen van vervoer tot aan hun voordeur en weer terug, zonder verder omkijken. Foutieve routebeschrijvingen op de site behoren hierbij tot het verleden, omdat de gegevens gebaseerd op de meest recente autorouteplanners en alle openbaar vervoer-dienstregelingen. Al naar gelang de uitvoering standaard lay-out (HTML), mixed lay-out (HTML) of eigen lay-out (XML) kost de REISwijzer Plus 145 tot 950 euro per jaar. Elke organisatie kan de REISwijzer Plus drie maanden gratis uitproberen. Voor meer informatie: www.reiswijzer.nl

//////