Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


29 maart 2005


Zutphen - Gewond na aanrijding


Een 53 jarige motorrijder uit Loenen en zijn 17 jarige passagiere uit Zutphen raakten maandagmiddag gewond. De motorrijder reed rond 12.05 uur over de Den Elterweg vanaf Zutphen. Hij haalde op een gegeven moment een auto in, maar de motor gleed weg en de Loenenaar kon de motor niet meer onder controle houden. De motor gleed over de weg, waarbij de Zutphense tegen een paal van een verkeersbord botste. De man kwam onder de motor terecht. Beiden werden met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat de 17 jarige haar heup op meerdere plaatsen had gebroken en zij werd voor verdere behandeling overgebracht naar Nijmegen.


Lochem - Brand in silo


Bij een bedrijf aan de Kanaalstraat was rond 13.50 uur in één van de silo's brand uitgebroken. De brandweer van Lochem en Barchem waren snel ter plaatse. De brandweer uit Zutphen kwam met een hoogwerker. Doordat de sprinklerinstallatie perfect werkte, hoefde de brandweer nauwelijks in actie te komen. In verband met het zeer drukke verkeer werd de kruising met de Nettelhorsterweg / Tusselerdijk / Goorseweg enige tijd door de politie afgezet. Om 14.45 uur werd de weg weer vrijgegeven. Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend. Het onderzoek loopt.


Brummen - Drankrijder betrapt


Agenten hebben maandagmiddag bij controle op de N348 een 62 jarige automobilist uit Velp betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 0,9 prom. De man kreeg een boete en een rijverbod.


Lochem - Inbraak in woning


In een woning aan de Zwiepseweg werd maandag ingebroken. Weggenomen werden onder andere een televisie, een dvd speler en een stereosetje. Hoe men binnen kon komen is niet bekend. De politie start een onderzoek.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --