Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


29 maart 2005


Didam - Blikseminslag in een woning


Een woning aan de Timp werd maandagmiddag getroffen door blikseminslag. De bewoners hoorden rond 16.15 uur een explosie. Hierdoor was de elektriciteitsmeter van de muur geslagen en de meterkast was ontzet. Op zolder was een gat in het dak ontstaan. Een matras en enkele andere goederen waren in brand gevlogen, maar konden door de bewoners naar buiten worden gegooid. Door het kordate optreden van de bewoners was er verder geen brand ontstaan.
Door de klap waren verschillende dakpannen van het dak geslagen en op enkele auto's van buurtbewoners terecht gekomen. De gehele buurt heeft enige tijd zonder stroom gezeten. De brandweer, Nuon en Salvage kwamen ter plaatse om de schade te herstellen en/of op te nemen.


Zeddam - Drie gewonden bij aanrijding


Bij een aanrijding op de kruising Beekseweg / Bovendorpstraat zijn drie mensen gewond geraakt na een aanrijding. Een 51 jarige automobiliste uit Doetinchem wilde rond 15.05 uur vanaf de Beekseweg linksaf slaan om de Montferland in te rijden. Een 71 jarige automobilist uit Velp, die achter haar reed, kon niet op tijd stoppen en een aanrijding was het gevolg. Hierbij raakten de bestuurder uit Velp, de bestuurster uit Doetinchem en een 54 jarige inzittende van de Doetinchemse gewond. Zij werden met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Gaanderen - Vernielingen in clubgebouw


In het clubgebouw van de hondenvereniging aan de Hogeweg werd in de nacht van zondag op maandag een groot deel van de inboedel, zoals het keukenblok en toiletpotten, vernield. Verder werd binnen alles met verf besmeurd. De schade is aanzienlijk. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen naar telefoonnummer 0900 8844.


Wehl - Ruit winkel vernield


In de nacht van zondag op maandag werd aan de Stationsstraat een ruit van een winkel vernield. De ruit werd ingegooid met een trottoirband. Tussen 02.00 en 04.00 was het erg rumoerig op straat door uitgaande jeugd. Rond 03.00 uur hoorden buurtbewoners een harde knal. Mogelijk dat er getuigen zijn die iets gezien hebben. Zij worden verzocht te bellen naar 0900 8844.


Winterswijk - Vlam in pan


In een woning aan de Spreeuwstraat was maandagavond aanzienlijk rookschade ontstaan. Buren zagen rond 22.50 uur rook uit de woning komen en probeerden de bewoners te waarschuwen. Omdat er niemand thuis was werd 112 gebeld. In de keuken van de woning werd een pannetje met frites gevonden, dat was gaan branden. Gelukkig was het vuur niet overgeslagen. De brandweer moest komen om de woning te ventileren.


Doetinchem - Winkelruit vernield


In de nacht van zaterdag op zondag werd in de Waterstraat een winkelruit vernield. Getuigen zagen dat twee jongens en een meisje voor de winkel ruzie hadden. Eén van jongens heeft tijdens de ruzie de winkelruit ingeslagen. De jongen die de ruit heeft ingeslagen droeg donkere kleding. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventueel andere getuigen contact op te nemen met de politie via 0900 8844.


Didam - Inbraak in school


In een school aan Marsweg maandagavond (2e paasdag) ingebroken. Er werd een ruit vernield en een flatscreen weggenomen. De inbraak is vermoedelijk gepleegd tussen 21.00 en 21.30 uur. De politie start een onderzoek.


Breedenbroek - 46 bestuurders te hard


Agenten hebben maandagmiddag bij controle op de Terborgseweg 46 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 657 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km! Er is hier 50 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --