Ingezonden persbericht


Persbericht
Creative verlaagt prijs zen micro aanzienlijk

Prijsverlaging Zen Micro betekent meer muziek en meer functies voor minder geld! Amsterdam, 29 maart 2005 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet, kondigt een uiterst scherpe prijs aan voor de bekroonde Zen Micro MP3-speler. Vanaf heden kunnen klanten de Zen Micro 5GB kopen voor de uitzonderlijke prijs van ¬ 209,- inclusief BTW .

"Zen Micro heeft de markt echt in beroering gebracht", aldus Jean-Marc Dupuis, General Manager, Sales & Marketing voor Creative Labs in Europa. "Nu verstevigen we onze positie verder door alle functies en prestaties van de Zen Micro aan te bieden tegen een lagere prijs.

"Hoe je onze Zen Micro ook vergelijkt met andere MP3-spelers in dezelfde prijsklasse, het is duidelijk dat onze speler gewoon meer te bieden heeft: meer functies, meer opslagcapaciteit voor muziek en meer - wel tien verschillende - kleuren", gaat Jean-Marc Dupuis verder. "De 5GB-versie kan tot 2500* liedjes bevatten en ondersteunt populaire muziekabonnementen en downloaddiensten zoals Napster, MSN Music en MusicMatch.

Onlangs maakte Creative al bekend dat tijdens het laatste kwartaal van 2004 wereldwijd meer dan 2 miljoen MP3-spelers zijn verkocht. Met deze prijsverlaging probeert Creative het succes verder uit te bouwen.

De Zen Micro won de 'Best of DigitalLife 2004' en de 'Editor's Choice' van CNET, Computer Shopper, PC Magazine en LAPTOP. Bovendien blijft de speler over de hele wereld prestigieuze awards en lovende kritieken in de wacht slepen.

Kort overzicht van de Zen Micro

* Ondersteunt MP3, WMA en abonnementsdiensten voor muziekdownloads. Gebruikers hebben de keuze uit MP3- of WMA-muziek, geript van cd's of gedownload van muziekwebsites op het internet.
* Microformaat. De Zen Micro is met een lengte van amper 84 mm klein maar krachtig.
* Ideale vorm. Ligt perfect in de hand en past zelfs in een jaszak.
* Helderblauwe display-verlichting. De blauwe verlichting wordt geactiveerd met één druk op de knop.
* 10 onweerstaanbare kleuren. Een volledige range van verleidelijke kleuren passend bij elke stijl en persoonlijkheid.
* Batterij voor 12 uur ononderbroken muziekbeluistering. Goed voor een hele dag luisterplezier met één oplaadbeurt.
* Verwisselbare, oplaadbare batterij. Hiermee kan de gebruiker de afspeelduur nog eens met 12 uur verlengen.
* FM-radio (+ recorder). Voor het luisteren naar glasheldere FM-radio met 32 voorkeurzenders.
* Spraakrecorder. Ingebouwde microfoon voor spraakopname.
* Verticale touchpadbediening. Aanraakgevoelige bediening en intuïtief verticaal bladermechanisme voor vlotte navigatie.
* Toegang tot meer dan 2 miljoen downloadbare muzieknummers. Gebruikers kunnen kiezen uit een ruim assortiment van downloadbare songs op het internet via MSN Music en andere door de Zen ondersteunde muziekdownloaddiensten, zoals Napster en MusicMatch. *Gebaseerd op nummers van 4 minuten bij 64kbps in WMA-indeling.

----------
Prijs en beschikbaarheid

De Creative Zen Micro is vanaf heden in de winkel verkrijgbaar voor de uitzonderlijke prijs van ¬ 209,- inclusief BTW.

----------
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten, testproducten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations: Liesbeth Kramer - Tel:+31 (0) 20 5304349 - liesbeth.kramer@text100.nl Creative Labs: Markus Eggermont - Tel: 03/287.87.72 - markus_eggermont@cle.creative.com Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: +353 1 4333272 Over Creative Labs

Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor de pc met producten als de bekroonde Zen en MuVo audiospelers. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Singapore. Creative Labs Europe is opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. Het Europese hoofdkantoor en het Operations/Technical Centre (EOTC) zijn gevestigd in Dublin, Ierland en bieden een efficiënte, gelokaliseerde productbevoorrading op maat voor de Europese markt. Daarnaast bieden ze strategische klantenondersteuning voor de verkoopkantoren van Creative in de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 medewerkers in dienst.