Persbericht

BRABANTIA KIEST VOOR IP-VPN OPLOSSING VAN INTEROUTE

IP-VPN van Interoute verbindt kantoren Brabantia in Nederland, België en Verenigd Koninkrijk

Amsterdam, 29 maart 2005 Brabantia, de toonaangevende producent van duurzame huishoudelijke artikelen, verbindt vier van haar vestigingen in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk via IP-VPN van Interoute. Daartoe hebben Interoute en Brabantia een contract voor drie jaar gesloten. Interoute zal voor Brabantia een netwerkoplossing realiseren waarmee vier vestigingen van Brabantia, waaronder productiebedrijven in Nederland, Verenigd Koninkrijk en België, bedrijfskritische data veilig en snel met elkaar kunnen uitwisselen. Via het netwerk zullen de vestigingen toegang krijgen tot het ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) van Brabantia waarmee onder meer productie en levering worden bewaakt en gestroomlijnd. Brabantia telt vijf productiebedrijven en heeft 800 medewerkers in 18 landen. Interoute is leverancier en eigenaar van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak, data en internet in Europa.

Wij zijn een professioneel en innovatief bedrijf dat zich actief richt op de toekomst bij het ontwikkelen van duurzame huishoudelijke producten. Binnen dit kader heeft Interoute aktief met ons meegedacht hoe tijdkritische applicaties het beste kunnen worden ondersteund. Dat is een van de redenen waarom wij de voorkeur hebben gegeven aan Interoute bij de selectie van netwerkleveranciers. Interoute biedt ons een uitstekende IP-VPN oplossing met goede support. Hiermee kunnen wij data-, spraak- en andere bedrijfsapplicaties inzetten op ons netwerk, waardoor wij niet alleen slagvaardig kunnen opereren maar ook kostenbesparingen kunnen realiseren, zegt Robert Borst, ICT Manager bij Brabantia.

Berend Jan van Maanen, Country manager Benelux & Nordics van Interoute: Wij zijn er trots op dat Brabantia hun internationale communicatie aan ons toevertrouwt. Wij kunnen met ons uitgebreide Europese netwerk aantrekkelijke prijzen combineren met klantgericht netwerkmanagement. Omdat het hele netwerk ook echt in ons eigen bezit is, kunnen wij de snelheid en betrouwbaarheid daadwerkelijk garanderen. Brabantia ervaart zo de voordelen van een directe relatie met één netwerkleverancier voor internationale verbindingen.

Over Brabantia
Al vanaf het begin heeft Brabantia al haar kennis ingezet om duurzame betrouwbare producten te ontwikkelen die jarenlang functioneel en mooi blijven. Ontworpen voor het heden, met een blik naar de toekomst. Tijdloos. Brabantia onderscheidt vijf productcategorieën: afval verzamelen, voedsel bewaren en -bereiding, was behandelen en ijzerwaren. Sinds de start in 1919 is het Nederlandse familiebedrijf uitgegroeid tot het Brabantia van vandaag: een succesvol bedrijf met vijf productiefaciliteiten, meer dan 800 medewerkers, kantoren in 18 landen en actief in niet minder dan 70 landen. Brabantia, solid company.

Over Interoute
Eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak, data en internet in Europa verzorgt intelligente netwerkservices voor uiteenlopende bedrijven waaronder telecommunicatiebedrijven en grote ondernemingen. Interoute heeft een eigen glasvezelnetwerk van 23.500 km en reikt tot in alle belangrijke Europese zakencentra: Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Parijs, Rome, Rotterdam, Stuttgart, Wenen, Zürich, Leipzig, Praag, Pilsen, Brno, Ostrave, Bratislava, Boedapest, Oradea, Boekarest, Bielsko Biala en Warschau. Voor meer informatie over Interoute: www.interoute.com

Contact voor de media:
Wander Bruijel
Van Kempen Public Relations & Public Affairs
T 070-346 3760