Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

BITTERZOETE ITALIAANSE PASSIE
AVERNA: SICILIAANSE KRUIDENLIKEUR NUMERO 1 NU OOK IN NEDERLAND

Amsterdam 29 maart 2005. Het drankje waar heel Italië aan verknocht is, heeft nu eindelijk ook Nederland bereikt. Averna, de Italiaanse kruidenlikeur Numero1 - die meestal 'on the rocks' met een beetje vers citroensap gedronken wordt - is hard op weg om Europa te veroveren. Het geheime kloosterrecept is al meer dan 130 jaar in handen van de familie Averna. Deze Siciliaanse kruidenlikeur is nu naast de betere Italiaanse horeca sinds kort ook bij veel slijterijen in Nederland verkrijgbaar!

Trendy klassieker
In Italië is Averna al jaren een onvervalste klassieker die door iedere generatie weer als trendy drankje (her)ontdekt wordt. Tijdens een zwoele Italiaanse zomeravond is een glaasje Averna als mixdrankje of 'gewoon' met een paar ijsblokjes en citroensap niet meer weg te denken. Ook in Italiaanse hotspots in Amsterdam, zoals Ristorante Toscanini en Cinema Paradiso, wordt Averna al veel gedronken. De fles met zijn romantisch vormgegeven etiket is zeer stijlvol, de inhoud is tongstrelend lekker.

Geheim recept - puur natuur
Al meer dan 130 jaar heeft de Siciliaanse familie Averna het bereidingsrecept van deze Italiaanse kruidenlikeur in handen. Het geheime kloosterrecept bestaat uit meer dan 60 pure, natuurlijke ingrediënten, zoals kruiden, wortels en citrusvruchten. Averna heeft een bijna mythische smaakbalans van zoete en bittere accenten, die het in Italië tot één van de meest gedronken dranken maakt.

Beleef Averna
De moderne klassieker uit Italië is vanwege de zachte, weldadige kruidenkracht zeer geschikt als aperitief of digestief - op kamertemperatuur, gekoeld of met ijs. Heel populair is Averna in de drinkvarianten aperitive (met ijs en citroen), Averna longdrink (met tonic of bloedsinaasappelsap) of Averna after dinner (sour). Ga voor de echte Averna beleving naar www.averna.nl.