Ingezonden persbericht


Persbericht

KPN levert callcenterfunctionaliteit Aspect als dienst aan BSC

Virtueel contactcenter op basis van Voice over IP

Hoofddorp, 29 maart 2005 Facilitair contactcenter BSC, onderdeel van het recentelijk gefuseerde CendrisBSC, maakt sinds kort gebruik van een virtueel contactcenter op basis van Voice over IP. KPN richtte het VoIP-platform in op basis van callcenterfunctionaliteit van Aspect Communications. Bijzonder is dat BSC deze functionaliteit als dienst afneemt van KPN en hiervoor een vaste prijs per minuut betaalt.

BSC behoort tot de grootste facilitaire contactcenters in Nederland. Voor haar inbound call-afhandeling opereert BSC met behulp van het nieuwe VoIP-platform vanuit Enschede, Groningen, Leeuwarden en ook vanuit Kaapstad (Zuid-Afrika). Met het groeien van de activiteiten liep BSC aan tegen de beperkingen van de infrastructuur, vooral wat betreft CTI-koppelingen, de integratie van klantsystemen en het dekkingsgebied. Het wilde een open en beter schaalbaar platform dat bestaande en nieuwe toepassingen probleemloos zou integreren.

BSC koos voor een hoogwaardig virtueel contactcenter op basis van een generieke Voice over IP-infrastructuur met daarop de callcenterapplicaties van Aspect Communications. Aspect-partner KPN realiseerde de oplossing. Dit gebeurde in nauwe samenwerking tussen beide bedrijven die al jarenlang met succes de handen ineenslaan. Met Aspect konden we BSC niet alleen de meeste functionaliteit, maar ook de beste integratiemogelijkheden bieden , zegt Erik Goosen, Consultant Call Center Solutions van KPN.

De callcenterfunctionaliteit wordt als dienst aangeboden vanuit KPN s Cyber Center bij Schiphol. Robert van der Woude, Manager ICT van BSC, over de gekozen oplossing: Aspect is nog steeds de Rolls Royce onder de callcentersystemen. KPN was bereid een dedicated Voice over IP-platform voor ons in te richten en de callcenterfunctionaliteit van Aspect tegen een vaste prijs per minuut aan te bieden.

Met de oplossing beschikt BSC over een flexibel en toekomstgericht platform. Van der Woude: We hebben een volledig virtueel call center, waarbij we de configuraties op afstand kunnen wijzigen. Bovendien kunnen we nu een compleet plaatje krijgen van alle communicatie, waardoor we onze service optimaliseren, waardevolle marketinginformatie genereren en de kosten beheersen. Daarbij is de oplossing volledig schaalbaar en hoe breder we hem inzetten, hoe groter het voordeel. Bovendien kunnen we straks onze vestiging in Zuid-Afrika op dezelfde manier integreren als bijvoorbeeld die in Leeuwarden.

Over Aspect Communications

Aspect Communications Corporation (Nasdaq: ASPT) is marktleider op het gebied van contact center software en services. De oplossingen van Aspect stellen organisaties in staat om de communicatie met hun klanten te managen en te optimaliseren. Aspect mag meer dan tweederde van de 50 grootste organisaties ter wereld (Fortune 50) tot haar klanten rekenen. Veel vooraanstaande organisaties in diverse branches, zoals transport, financiën, assurantie, telecommunicatie, retail en outsourcing alsmede grote overheidsorganisaties maken gebruik van de oplossingen van Aspect. De leidende positie van Aspect is gebaseerd op 19 jaar ervaring. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië (VS) en er zijn 24 Aspectkantoren verspreid over 11 landen wereldwijd. Meer informatie over Aspect Communications kunt u vinden op www.aspect.com.



Ingezonden persbericht