Gemeente Alphen aan den Rijn


Aantal auto-inbraken gedaald

29 maart 2005

Project "NIETS ERIN . NIETS ERUIT" op herhaling

In 2004 is het aantal geregistreerde auto-inbraken in Alphen aan den Rijn gedaald tot 786. Dat zijn er 56 minder dan in 2003. Hiermee zet de daling van het aantal auto-inbraken door die sinds 2002 te zien is. In 2002 bedroeg het aantal auto-inbraken nog 1128. Twee jaar geleden is het project "NIETS ERIN NIETS ERUIT" van start gegaan als één van de vele projecten in het kader van het gemeentelijk integraal veiligheidsbeleid en zoals uit de cijfers blijkt niet zonder resultaat. Dat is de reden om ook in 2005 met een herhalingsactie te komen met als doel een daling van 15% ten opzichte van 2004.

Tijdens de actie spreken medewerkers van de afdeling Toezicht en Handhaving Openbaar gebied (THOG) van de gemeente en de politieteams Alphen Centrum en Ridderveld autogebruikers aan op het (zichtbaar) achterlaten van spullen in de auto. Tegelijkertijd krijgen ze informatie uitgereikt met tips om auto-inbraak te voorkomen. Uit cijfers blijkt dat in het voorjaar de meeste auto-inbraken worden gepleegd. Om die reden loopt de actieperiode van eind maart tot eind mei. In het najaar wordt de actie nog een keer herhaald.

Tijdens de actieperiode stoppen de medewerkers van de afdeling THOG en de politie flyers achter de voorruit van auto's. Daarmee worden inwoners aangesproken op hun verantwoordelijkheid als het gaat om het (zichtbaar) achterlaten van waardevolle spullen in en het goed afsluiten van de auto. Tegelijkertijd worden folders verspreid met tips hoe inbraak in de auto kan worden voorkomen. Op risicovolle plaatsen hangen borden die mensen attenderen op de risico's van het achterlaten van waardevolle spullen in de auto.

"NIETS ERINNIETS ERUIT" is een gezamenlijk veiligheidsproject van gemeente en politie. Eind dit jaar gaan politie en gemeente de actie evalueren om te kijken of het doel van 15% minder autoinbraken ten opzichte van 2004 is gehaald.

---

PORTEFEUILLEHOUDER: J.M.C.M. GROEN IN 'T WOUT
Voor informatie: afdeling communicatie, Toos Groeneweg, tel. 0172-465673

Reageer op deze pagina | Disclaimer

Deze pagina is bijgewerkt op: 29-03-2005 15:26
© copyright gemeente Alphen aan den Rijn
URL huidige pagina:
http://www.alphenaandenrijn.nl/smartsite.htm?id=16731