Provincie Limburg

Gedeputeerde Odile Wolfs: Topsport stimuleert breedtesport Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van het plan Topsport als

stimulans voor de breedtesport in Limburg. Het plan is opgesteld door het Olympisch Steunpunt Limburg en het Huis voor de Sport Limburg. De ondersteuning van jonge topsporters is een van de speerpunten binnen het thema Jong zijn in Limburg. Dit plan motiveert de jeugd om zich niet alleen sportief te ontplooien, maar zij krijgen ook kansen om zich maatschappelijk te ontwikkelen in Limburg , aldus gedeputeerde Odile Wolfs.

Het plan is toegezonden aan de Statencommissie Welzijn, Zorg en Cultuur en wordt daar besproken op 15 april a.s. In 2004 heeft gedeputeerde Odile Wolfs het Olympisch Steunpunt en het Huis voor de Sport verzocht om een topsportplan op te stellen. Centraal stond de vraag hoe de ondersteuning van topsport kan dienen als versterking van de breedtesport. De gedeputeerde: Ik ben van mening dat je ondersteuning van topsport niet los kunt zien van de breedtesport, zeker als het onze Limburgse talenten betreft. Het Olympisch Steunpunt en het Huis voor de Sport hebben een zeer ambitieuze invulling gegeven aan mijn verzoek. Zij laten zien dat sport niet alleen iets van sporters is. Sport bindt en verbindt vele partijen die allen op hun wijze het positieve uit de sport willen halen. Een win-win-situatie voor alle partijen. Ik ben ook verheugd dat beide organisaties hebben aangegeven om bij de uitvoering van dit plan vergaand en intensief te gaan samenwerken. Alleen bij een sterke samenwerking zal het mogelijk zijn om per sporttak van breedtesportstimulering tot en met de ondersteuning van de topsporters een maximaal resultaat te behalen. Het plan is alleen uitvoerbaar als alle partijen bereid zijn om samen te werken en financieel bij te dragen.

29-3-2005 15:46

terug

leeg