Ingezonden persbericht


Persbericht

INFORMATICA VOEGT EII-MOGELIJKHEDEN TOE AAN POWERCENTER DATAINTEGRATIEPLATFORM

~ strategische R&D- en OEM-overeenkomst met Composite Software

Nieuwegein, 29 maart 2005 Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), markleider op het gebied van dataintegratie, heeft een ontwikkel- en OEM-overeenkomst gesloten met Composite Software, een aanbieder van Enterprise Information Integration (EII)-oplossingen. Informatica biedt de Composite Information Server aan bij het PowerCenter dataintegratieplatform. Vanaf het PowerCenter-platform hebben gebruikers rechtstreeks on the fly toegang tot data uit transactionele systemen. Indien deze data wordt gecombineerd met historische data die zich al in de datawarehouses bevindt, krijgen gebruikers een allesomvattend beeld van hun onderneming en kunnen zij sneller inspelen op veranderingen in de markt.

Informatica geeft ook aan dat de twee partijen gezamenlijke activiteiten ontwikkelen en gezamenlijk plannen maken op het gebied van intellectueel eigendom, coderen en ontwikkelen om de Composite Information Server-technologie volledig te integreren in PowerCenter.

Met EII-technologie krijgen organisaties on the fly federated views, - en real time rapportage- van informatie die verspreid zit in verschillende databronnen, zonder de data te hoeven verplaatsen naar een centrale repository. Gebruikers kunnen hun datawarehouse-architectuur uitbreiden om direct toegang te krijgen tot nieuwe en bestaande databronnen, waarbij PowerCenter s krachtige transformatie-, metadata- en cleansing-capaciteiten volledig worden benut. Als het in verbinding met een open, gecombineerde architectuur wordt gebruikt, bieden de twee technologieën een completer beeld van de aparte systemen in de organisatie en hebben meer eindgebruikers in de organisatie de beschikking over data.

Composite s EII-technologie is ontworpen om datatoegang eenvoudig, doeltreffender en diepgaander te maken door het creëren van samengesteld beeld van afzonderlijke databronnen. Net als PowerCenter is de technologie van Composite gebaseerd op een services-oriented architecture, wat uitgebreid hergebruik van objecten, views en diensten stimuleert, robuuste metadata verschaft, en een gemakkelijke grafische interface heeft voor eenvoudige ontwikkeling en beheer.

Informatica heeft onlangs zijn productstrategie voor de komende 18 maanden onthuld. Daarin stond dat de federated-querying mogelijkheden eind 2006 aan PowerCenter zouden worden toegevoegd , aldus Girish Pancha, executive vice president producten bij Informatica. Uit de aankondiging van vandaag blijkt dat de realisatie van die mogelijkheden met ruim een jaar wordt versneld. De beste EII- en enterprise dataintegratiefunctionaliteiten worden gecombineerd op een geïntegreerd, open platform. Informatica heeft na een zorgvuldig, jarenlang evaluatieproces voor Composite gekozen omdat het duidelijk de beste EII-functionaliteit op de markt biedt en onze klanten het meest te bieden heeft.

EII is een perfecte aanvulling op het dataintegratieplatform. Organisaties kunnen nu gemakkelijker bij additionele data buiten het datawarehouse, deze combineren met warehouse masterdata en ze afleveren in de vorm van real-time, herbruikbare views van rapportages, dashboards en andere applicaties , aldus Jim Green, chairman en CEO bij Composite Software. We zijn blij met Informatica te werken aan het samenbrengen van deze twee integratietechnologieën en we zien er naar uit gebruikers meer flexibiliteit en kostenvoordelen bieden.

De Composite Integration Server is vanaf het tweede kwartaal van 2005 verkrijgbaar bij Informatica op OEM-basis, en wordt ondersteund door Informatica en Composite Software. De eerste integratiefase van de twee technologieën staat gepland voor dit najaar.*)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

*) This press release contains forward-looking statements about the timing of product releases and the combination and integration of Informatica s products with third party technology. These statements reflect Informatica's current beliefs and are based on current information available to Informatica. The ability of Informatica to achieve these business objectives involves many risks and uncertainties that could cause actual outcomes and results to differ materially, including the company s ability to timely develop and release the combined technologies and the company s ability to achieve the expected efficiencies and functionality of the combined technologies. Further risks are detailed from time to time in Informatica's SEC reports, including its Form 10-K Report and Form 10-Q filings. Informatica assumes no duty to update any of the forward-looking statements in this release.

Over Informatica
Informatica Corporation is een marktleider op het gebied van software voor enterprise data integratie. Dankzij Informatica s producten zijn bedrijven in staat om bedrijfsdata toegankelijk te maken en deze te integreren, consolideren en migreren tussen alle verschillende systemen en processen. Op deze manier wordt de complexiteit verminderd, consistentie verzekerd en de business voorzien van waardevolle informatie. Meer dan 2.100 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica voor al hun behoeftes op het gebied van enterprise data integratie. Kijk voor meer informatie op de website van Informatica: http://www.informatica.com/nl.

###

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Informatica Nederland
Maaike Hilbrand, Senior Marketing Manager
Tel: 030-6086700
E-mail: mhilbrand@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo of Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau Tel: 040 235 46 00
E-mail: lilianv@lewispr.com
cathelijnev@lewispr.com

###

Notitie: Informatica is een geregistreerd handelsmerk van Informatica Corporation in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken of handelsnamen zijn van de respectievelijke eigenaren.

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com