EuroCross International

Personenalarmering EuroCross flink in de lift

EuroCross®ActionLine personenalarmering heeft de afgelopen maanden een enorme impuls gekregen door het binnenhalen van een aantal grote opdrachtgevers. Waren er in 2001 nog 10.000 abonnees aangesloten bij EuroCross, eind 2005 verwacht EuroCross 30.000 abonnees aangesloten te hebben.

Een deel van de groei is afkomstig van Achmea verzekerden. EuroCross had al een deel van deze verzekerden in haar bestand, maar onlangs is een overeenkomst gesloten tussen Achmea en EuroCross dat alle personenalarmering van Achmea verzekerden uitgevoerd wordt door EuroCross. Het gaat hier om een groei van ongeveer 7.500 abonnees.

Een ander deel van de groei komt door overnames van een aantal meldkamers. Zo heeft EuroCross in de regio Zaandam de lokale Stichting Personenalarmering overgenomen. Alle 1.500 abonnees gaan over naar EuroCross. In Vlaardingen neemt EuroCross alle 3.000 abonnees over van Meldkamer Holland.

Nieuwe ontwikkelingen
Personenalarmering wordt steeds vaker uitgebreid met andere toepassingen om mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen. Hierbij kan gedacht worden aan rook- en branddetectie, maar ook het automatisch afsluiten van het gas bij het verlaten van de woning.

EuroCross is een samenwerking aangegaan met een aantal partijen die hierin gespecialiseerd zijn. Dit heeft geresulteerd in een contract met een woningbouwcoöperatie in Tilburg, Wonen Breburg. Er zullen in eerste instantie 250 woningen uitgerust worden met deze nieuwe toepassingen. Als deze pilot slaagt, zal dit verder uitgerold worden over 3.500 seniorenwoningen in het werkgebied van Wonen Breburg.

Mobiele Alarmering
Klanten kunnen met een alarmeringsapparaat met GPS-ontvanger overal in Nederland alarm maken en de hulp van EuroCross inschakelen. De beperking van de normale alarmeringsapparatuur voor gebruik rondom de woning wordt hiermee weggenomen. EuroCross kan meteen zien waar de klant zich bevindt en indien nodig adequate hulp naar deze locatie sturen.

Nu de testfase succesvol is afgerond, gaat EuroCross per 1 mei as. het product aanbieden aan haar klanten. Dit product biedt extra veiligheid voor vele doelgroepen. Zo valt bijvoorbeeld te denken aan chronisch zieken en mensen die graag een guardian angel bij zich willen hebben.