Politie Amsterdam-Amstelland


---

9 aanhoudingen neergestoken taxichauffeur

29-3-2005. Afgelopen week heeft een rechercheteam onder supervisie van een officier van justitie negen mannen tussen de 18 en 22 jaar aangehouden. De negen worden verdacht van betrokkenheid bij het mishandelen en neersteken van een taxichauffeur op 5 maart op het Nassauplein.

Hennepplantage opgerold Slotermeer

29-3-2005. De politie trof maandagavond, na verschillende klachten over stank- en wateroverlast, in een woning in Slotermeer een hennepplantage aan met zo'n 400 planten. Apparatuur en de planten werden in beslag genomen en vernietigd.

---

Overval supermarkt zorgt voor commotie

29-3-2005. Zaterdagavond even voor acht uur rukten diverse politie-eenheden uit naar een supermarkt aan de Jan Pieter Heijestraat wegens een overval. Omdat het onduidelijk was of de overvallers al weg waren werd een gebied rond de supermarkt hermetisch afgesloten. Een arrestatieteam kamde vervolgens de winkel uit.

De overvallers bleken al gevlucht. Onduidelijk is of zij buit hebben gemaakt. Een politieheli heeft nog geruime tijd boven het gebied gesurveilleerd.

---


Toerist moet diep in buidel tasten

29-3-2005. In de nacht van maandag op dinsdag moest een 48-jarige Oost-Europese automobilist bijna zeshonderd euro betalen omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. De man bleek bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben.

De man ontving een rijverbod en een schikkingsvoorstel. Na betaling van de boete en het verstrijken van de tijdsduur van zijn rijverbod kon de man naar huis.