Gemeente Zevenaar


Termijnen aanvraag onderscheiding gewijzigd

Kent u iemand die een lintje verdient? Wilt u iemand in aanmerking laten komen voor een koninklijke onderscheiding? Als het de bedoeling is dat de onderscheiding op Koninginnedag wordt uitgereikt dan moet het complete voorstel uiterlijk 15 mei bij de burgemeester zijn ingediend. (voor Koninginnedag van het volgend jaar)

Gaat het om uitreiking tijdens een andere gelegenheid dan moet het voorstel tenminste zes maanden voor die datum zijn ingediend. Een passende gelegenheid moet samenhangen met het merendeel van de verdiensten.
Bij de aanvraag moet een overzicht van de bijzondere verdiensten gevoegd worden. Het is belangrijk feitelijke gegevens te verzamelen, waaruit blijkt waarom de verdiensten bijzonder zijn en wat het belang voor de samenleving is. Ook dient te worden aangegeven in welke perioden de kandidaat actief is geweest en hoeveel uren per week of maand besteed zijn aan de activiteiten.

Voor meer informatie en vragen over het voorstel kunt u contact opnemen met het kabinet van de burgemeester tel 0316-595290