Gemeente Heerlen

Selectieve besluitenlijst collegevergadering 29 maart 2005

OW - 1156 Ter beschikking stellen van onderhoudsbudget voor buurten Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met het toekennen van een onderhoudsbudget voor grote projecten op initiatief van buurten. Door aanspraak te maken op subsidies en door fondsenwerving zijn buurtorganisaties instaat middelen te werven om herinrichtingprojecten in de openbare ruimte van hun buurt te realiseren. Voor de afdekking van de kosten die het onderhoud van de gerealiseerde voorziening met zich meebrengt is geen oplossing voorhanden. Vanaf nu wordt een bedrag van 7.000 euro per jaar beschikbaar gesteld voor het afkopen van het extra onderhoud als gevolg van de realisatie van projecten.

CSA-5335 Activity project stadsdeel Heerlerheide
Het college stelt E 53.112,- uit het Empowerment II-buget beschikbaar voor het 'Activity Project' in stadsdeel Heerlerheide. Het 'Activity Project' maakt onderdeel uit van het buurtsportproject Heerlerheide dat 3 maanden geleden is gestart en onder andere streetsoccer en weerbaarheidslessen omvat. Nu worden daar onder de noemer 'Activity Project' skeeleren, squash, badminton, rollerhockey, handbal, korfbal, bouncebal en actief knutselen aan toegevoegd, waardoor het aanbod compleet wordt. Ook komen er sportinstuifdagen zodat jongeren kennis kunnen maken met traditionele en trendy sporten. Het buurtsportproject is ondergebracht in sportcentrum Ben Mesters en is bedoeld voor jongeren uit het Stadsdeel Heerlerheide. Gemiddeld komen er 60 á 70 jongeren per dag om actief aan sport te doen en elkaar te ontmoeten. Ook vinden er ontmoetingen plaats tussen vrijwilligers en ouders van jongeren.

SO-4488 Vaststellen Masterplan "Verduurzamen doe je samen"

Het college van burgemeester en wethouders hebben het, samen met de Industriële Kring Heerlen-Noord opgestelde Masterplan "Verduurzamen doe je samen" vastgesteld. Daarbij heeft het college een bedrag van E 30.000,- ter beschikking gesteld om projecten op het gebied van energie, afvalstoffen, bereikbaarheid en logistiek, visuele en ruimtelijke kwaliteit, veiligheid, communicatie en revitalisering samen met de ondernemers in Heerlen-Noord uit te voeren. Zo willen de bedrijven in het project "afvalstoffen" gezamenlijk iets doen aan het verminderen, beter scheiden en effectiever inzamelen van afval.


-----------------------
p e r s


---- --