Politie Zeeland


---

W-1722-2005 Diefstal uit bedrijf
In een bedrijf aan de Hobeinstraat in Vlissingen is tussen gisteravond 18.00 uur en vanmorgen 08.15 uur ingebroken.
Uit het bedrijf is o.a. een geldkistje, een tweetal telefoons en een printer weggenomen. De waarde van de gestolen spullen bedraagt enkele duizenden euro's. De dader(s) is/zijn het pand binnengekomen door een raam te forceren.

O-1723-2005 Poging diefstal
In Kamperland, op de Schotsmanweg, is gisteren gepoogd rond 22.15 uur een 20-jarige vrouw te overvallen.
De vrouw was aan het werk in een horecagelegenheid en moest wat naar het magazijn brengen. Op weg daar naartoe werd zij vastgepakt door een voor haar onbekende man. De man wilde haar sleutels en ook vroeg hij om geld. Toen de vrouw duidelijk maakte dat zij niet bij het geld kon komen, gaf de man haar een klap in haar gezicht. De vrouw heeft de man een schop gegeven en is weer terug naar haar werkplek gerend. Van de man is niets bekend, behalve een summier signalement. Hij was ongeveer 1.80 meter lang, had donkerkleurig kort haar in een "gedekt" model en sprak algemeen beschaafd nederlands. Het betrof een blanke man.

W-1724-2005 Diefstal uit auto, verdachte aangehouden
Vanmorgen omstreeks 08.15 uur is een 28-jarige Vlissinger aangehouden die wordt verdacht van een inbraak in een personenauto.
Een getuige had de man zien rondscharrelen tussen auto's in de Van Dishoeckstraat in Vlissingen. Hij had de man aangesproken en de man was weggereden op een fiets. Politieagenten die toevallig in de buurt waren troffen de man op de Singel, in de nabijheid van een auto waar braakschade aan zat. De man ging er met een noodgang vandoor en is, na een achtervolging, staande gehouden in de Hobeinsteeg. De man verklaarde niets te weten van inbraken in auto's. Hij moet echter nog wel ingesloten blijven, omdat er nog veertien dagen celstraf voor de man open stonden.

W-1725-2005 Bedrijfsinbraak, Middelburg
Tussen zaterdag 26 maart 20.00 uur en vanmorgen 08.15 uur is ingebroken in een bedrijf aan de J.van Sprengerlaan in Middelburg.
Er werd een raam ingegooid waardoor de dader(s) het pand konden betreden. Uit het bedrijf werd o.a. een geldbedrag van enkele honderden euro's weggenomen.

O-1726-2005 Winkeldief aangehouden in Zierikzee
Afgelopen 26 maart, omstreeks 12.00 uur, is in een winkel aan de Appelmarkt in Zierikzee een winkeldiefstal gepleegd.
Na onderzoek werd, dezelfde dag, een 41-jarige Zierikzeeenaar in zijn woning aangehouden. Bij een huiszoeking trof de politie diverse goederen aan die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Er werden snoeischaren, bakpannen, besteksets, scheermesjes, shampoos, cremes en pennensets bij de man in zijn woning aangetroffen. De totale waarde van alle goederen bedroeg enkele duizenden euro's. Alle goederen werden weggenomen uit diverse winkels in Zierikzee en Dordrecht. De meeste goederen konden bij de rechtmatige eigenaars worden terugbezorgd, echter een grote hoeveelheid tandenborstels zijn nog zonder eigenaar. Mochten er winkeliers zijn in de omgeving van Zierikzee die een grote hoeveelheid tandenborstels missen, dan worden zij verzocht contact op te nemen met het politiebureau in Zierikzee.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.