Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 29 maart 2005

(


Regio Woensdag 30 maart te zien bij 'Team West'
Woensdag 30 maart zijn in het Opsporingsprogramma 'Team West' vanTV-West de volgende onderwerpen te zien.
In de rubriek 'Opsporing', besteden Politie Hollands Midden en Haaglanden aandacht aan de verduistering van personenauto's na het maken van een proefrit.
Politie Haaglanden doet een getuigenoproep rond een overval op een filiaal van de Rabobank in Poeldijk en een getuigenoproep naar aanleiding van twee woninginbraken in dezelfde woning. Bij beide inbraken werd een schilderij weggenomen. Bij de eerste inbraak werd ook een aanzienlijk geldbedrag weggenomen.
Het regionale politiejournaal 'Team West' begint na het journaal van TV-West van 18.15 uur en zal later enkele malen worden herhaald.

Zoeterwoude Aanrijding
Op de Rijksweg N11 in de rijrichting Leiden ontstond dinsdag 29 maart rond 14.05 uur een aanrijding waarbij drie auto's betrokken waren. Er vielen drie gewonden. De rijbaan is tussen de Gemeneweg in Hazerswoude en de Burgemeester Smeetsweg in Zoeterwoude tot 16.00 uur afgesloten geweest voor alle verkeer. De aanrijding ontstond doordat een 23-jarige bestuurster uit Wupperthal (Duitsland), een file te laat opmerkte. Zij reed in op een auto bestuurd door een 60-jarige man uit Bodegraven. Door de klap schoof zijn auto tegen een bestelauto bestuurd door een 31-jarige man uit Heeze. De materiële schade was groot. De brandweer knipte enkele slachtoffers uit preventie-overwegingen uit de auto's. De vrouw uit Duitsland is met een bij haar in de auto zittende 20-jarige landgenoot met rug- en nekletsel overgebracht naar het LUMC. De man uit Bodegraven is met rug- en nekletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Moordrecht Jongens stelen fiets
Twee 13-jarige jongens uit Moordrecht werden op vrijdag 25 maart rond 17.40 uur op de Middelweg door de politie aangehouden. Ze reden op een fiets die ze kort daarvoor op de hoek Dorpsstraat met de Sluislaan gestolen hadden. De fiets was van een 42-jarige vrouw uit Moordrecht. De fiets stond niet op slot. De fiets kon worden teruggegeven aan de eigenaresse. De jongens werden na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.

Moordrecht Autoinbrekers aangehouden
Twee jongens van 18 en 19 jaar uit Moordecht zijn dinsdag 29 maart rond 02.30 uur in Moordrecht aangehouden. De twee waren met vermoedelijk nog een derde jongen op de vlucht geslagen nadat bij het inbreken in een geparkeerde auto aan de Prinses Beatrixstraat het alarm van de auto afging. Een achterruit van de auto was vernield en de hoedenplank met daarin speakers. Ook werd een versterker weggenomen. De 23-jarige eigenaar van de auto zag drie jongens wegrennen en belde de politie. Die zette de omgeving af en vond op de West Buurtstraat en de Tuin van Bier de twee jongens. Zij werden aangehouden. Na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal konden zij in de loop van dinsdagmiddag het bureau weer verlaten. De politie is nog op zoek naar de 3e verdachte.


---------------------------------- einde middagberichten ----------------------------------------------------

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --