Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (29/03/05)

OOSTERHOUT NB, 29 maart 2005

Politie houdt zes jongeren aan

KAATSHEUVEL: De politie heeft dinsdag 29 maart zes jongeren aangehouden. De zes, vijf jongens en een meisje, in leeftijd variërend van 13 tot 18 jaar oud en allen woonachtig in Kaatsheuvel, worden ervan verdacht gedurende enkele jaren twee families te hebben lastig gevallen.
De twee families deden eerder deze maand aangifte. Ze worden al langere tijd door een groep jongeren getreiterd, uitgescholden en mishandeld. Ook worden er vernielingen gepleegd aan hun woningen en autos. De politie sluit niet uit dat meerdere mensen het slachtoffer zijn geworden van de groep. Ook sluit de politie meerdere aanhoudingen niet uit.
Eén van de verdachten, een 16-jarige jongen, is in verzekering gesteld. Een andere verdachte wordt nog verhoord. De overige vier zijn na verhoor heengezonden.

Politie verricht twee keer aanhouding na huiselijk geweld

KAATSHEUVEL / GEERTRUIDENBERG: De politie hield maandag 28 maart omstreeks 16.30 uur een 27-jarige man uit Kaatsheuvel aan. De man had kort daarvoor zijn partner, een 23-jarige vrouw uit Kaatsheuvel, geslagen en geschopt.
Ook in Geertruidenberg hield de politie hield maandag 28 maart een man aan na huiselijk geweld. De man, een 40-jarige inwoner van Geertruidenberg, had maandag aan het begin van de avond zijn ex-partner (42 jaar en woonachtig in Geertruidenberg) geslagen. Beide vrouwen deden aangifte van mishandeling. Beide mannen zijn ingesloten.

Drie meisjes aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging

KAATSHEUVEL: Maandag 28 maart omstreeks 17.00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in een pretpark aan de Europalaan. Ter plaatse bleek dat medewerkers van de bedrijfsbeveiliging drie meisjes hadden aangehouden. De meisjes, twee van 14 jaar oud en één van 13 jaar oud en allen afkomstig uit Den Bosch, hadden in het park twee andere meisjes (14 jaar oud en afkomstig uit Berkel-Enschot) lastig gevallen. Zo hadden ze de meisjes onder andere geschopt en aan de haren getrokken. De drie werden overdragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau. Ze bekenden de feiten te hebben gepleegd en zijn later op de avond aan hun ouders overgedragen.

Politie houdt jongen aan

WAALWIJK: De politie verhoorde dinsdag 29 maart op het politiebureau in Waalwijk een 12-jarige jongen uit Waalwijk, omdat hij afgelopen weekend betrokken zou zijn bij het gooien van stenen tegen de ruit van een woning in de Verdistraat. De jongen gedroeg zich tijdens het gesprek zeer recalcitrant en beledigde de aanwezige politiemensen diverse malen. Toen die de jongen hierover aanspraken, schold hij de politiemensen weer uit. Die besloten daarop de jongen aan te houden wegens het beledigen van een ambtenaar in functie. De jongen verzette zich echter hevig tegen zijn aanhouding. Ook probeerde hij diverse vernielingen aan het interieur van het politiebureau te plegen. De jongen is in verzekering gesteld.

Kleding weg na ramkraak

MADE: In de nacht van maandag 28 maart op dinsdag 29 maart omstreeks 03.30 uur hebben onbekenden een ramkraak gepleegd op een kledingzaak in de Marktstraat. Ze reden met een auto de voorpui van de winkel eruit en gingen er vervolgens mét auto vandoor met een hoeveelheid kleding. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Man aangehouden terzake heling van een fiets

DONGEN: De politie kreeg maandag 28 maart omstreeks 19.25 uur de melding dat twee mannen en een vrouw ruzie hadden over een fiets. Toen de politie poolshoogte ging nemen in de Schoolstraat, bleek dat geen van de drie, een 22-jarige man uit Gilze, een 23-jarige man uit Dongen en een 33-jarige vrouw uit Gorinchem, kon aantonen eigenaar te zijn van de fiets. Het vervoermiddel ging daarop voor verder onderzoek mee naar het politiebureau. Daar bleek dat de fiets op zaterdag 26 maart was gestolen op de Middellaan. De politie hield daarop de 22-jarige man uit Gilze, die in eerste instantie in het bezit was van de fiets, aan. De man verklaarde de fiets te hebben gekocht van een hem onbekende man. Hij deed afstand van de fiets. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt terzake heling. Hij is daarna met een AU-dagvaarding heengezonden.

Man dronken de sloot in

RIJEN: Maandag 28 maart kort voor middernacht kreeg de politie de melding dat een man met zijn auto een sloot gelegen aan de Bredestraat was ingereden. Ter plaatse verklaarde de man, een 31-jarige Tilburger die zelf uit zijn auto wist te komen, dat hij plotseling de macht over het stuur verloor, uit de bocht vloog, over de kop sloeg en vervolgens in de sloot belandde. Omdat de man sterk naar alcohol rook, nam de politie hem een blaastest af. Daaruit bleek dat de man gedronken had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 725 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Het rijbewijs van de man is daarop ingevorderd.

Auto weg na woninginbraak

DONGEN: Tussen maandag 28 maart 23.00 uur en dinsdag 29 maart 06.45 uur is ingebroken in een woning aan de Hoge Ham. Een raam aan de zijkant van de woning bleek te zijn geforceerd. Uit de woning werden autosleutels weggenomen, waarna de inbreker of inbrekers er vandoor gingen met de naast de woning geparkeerd staande auto. Het betreft een blauw Honda Civic, met het kenteken GL-LF-58. De politie stelt onder andere een sporenonderzoek in.

Man aangehouden wegens rijden onder invloed

GEERTRUIDENBERG: De politie hield in de nacht van maandag 28 maart op dinsdag 29 maart omstreeks 03.10 uur op de Rivierkade een 50-jarige man uit Kruiningen aan op verdenking van rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 455 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van vier uur opgelegd.

Woninginbraak

KAATSHEUVEL: Maandag 28 maart is tussen 20.30 uur en 23.30 uur ingebroken in een woning in de Huijgenstraat. Een raam aan de voorzijde van de woning bleek te zijn geforceerd. Het is nog niet bekend wat er is weggehaald. De politie stelt een onder andere een buurtonderzoek en een technisch onderzoek in.

DRIMMELEN: In de nacht van maandag 28 maart op dinsdag 29 maart omstreeks 04.00 uur is ingebroken in een woning aan de herengracht. Het slot van een deur aan de achterzijde van de woning bleek te zijn geforceerd. De inbrekers gingen er echter zonder buit vandoor toen het alarm afging.

Auteur: Leonie van Ooijen