Politie Midden- en West Brabant

Veegactie levert 1443 planten op

TILBURG, 29 maart 2005

Veegactie team Wilhelminapark levert 1443 planten op

TILBURG Een zogenaamde veegactie die het politieteam Wilhelminapark vandaag heeft gehouden, heeft in totaal 1443 planten opgeleverd. De politie heeft 11 panden bezocht. In vijf panden werd een in werking zijnde kwekerij aangetroffen. In drie panden bleek de kwekerij al geruimd te zijn. De bij de kwekerijen betrokken personen zijn door de politie ter plaatse gehoord en de politie maakt proces-verbaal op.

De politie trad vandaag op naar aanleiding van onderzoek en klachten vanuit de woonomgeving. Bij de veegactie was niet alleen de politie partij. Ook energieleverancier Essent, het Brabants Afval Team (BAT) en diverse afdelingen van de gemeente waren bij de actie betrokken.

Essent heeft in de panden waar een kwekerij werd aangetroffen of waar de kwekerij al geruims was een onderzoek ingesteld naar de wijze waarop de stroom was betrokken. In alle gevallen bleek de stroom illegaal te zijn afgetapt. Essent heeft in deze panden de meters verwijderd.

Ook de gemeente was met verschillende disciplines aanwezig, onder andere de sector Sociale Zaken met de afdeling fraudebestrijding en de Dienst Gebiedsontwikkeling met de afdeling Handhaving.

Auteur: Carel Bouman