Persberichten dinsdag 29 maart

's-Hertogenbosch 29-03-2005

MOTORRIJDER GEWOND BIJ ONGEVAL

Rosmalen - Maandagmiddag is een motorrijder uit Rosmalen bij een ongeval gewond geraakt. De man reed met zijn motor over de Burgemeester Mazairaclaan in Rosmalen. Voor hem reed een auto, bestuurd door een 56-jarige man uit Schijndel. De laatste stopte voor de overweg, omdat de bomen dicht gingen. De motorrijder heeft dat waarschijnlijk te laat opgemerkt en reed achter tegen de auto. De man is met onder andere een gebroken bovenbeen overgebracht naar een ziekenhuis.

HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN

Drunen - Maandagavond werden twee politiemensen naar een woning aan het Vermeerplantsoen in Drunen gestuurd omdat in de woning was ingebroken. In de woning bleken tal van spullen klaar te staan om te worden meegenomen. In de woning troffen de politie mensen ook een hennepkwekerij aan met ruim 230 planten. Planten, lampen en andere hulp- en groeimiddelen zijn in beslag genomen. De bewoner van het pand was niet thuis.

AANRIJDING EN TE VEEL GEDRONKEN

's-Hertogenbosch - Maandagavond werd een aanrijding gemeld op de Bruistensingel in 's-Hertogenbosch. Een auto bestuurd door een 31-jarige man uit 's-Hertogenbosch was achter op een drietal stilstaande en wachtende auto's gereden. Bij controle bleek, dat de man veel te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Hij blies meer dan 4 keer het maximaal toegestane. Hiervoor werd de man bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 12 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

's-Hertogenbosch - In de nacht van maandag op dinsdag is een 36-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man viel in een horecagelegenheid aan de Pensmarkt enkele vrouwelijke bezoekers lastig. Toen de eigenaar van de gelegenheid hem hierop aansprak en hem buiten de zaak wilde zetten, verzette de 36-jarige man zich en mishandelde hij de eigenaar. Deze laatste liep hierbij verwondingen op aan een been. De man wist samen met een andere man te ontkomen. Hij kon echtere korte tijd later in de omgeving worden aangehouden. De 36-jarige man bleek eveneens gewond te zijn waarvoor hij moest worden behandeld in een ziekenhuis.

KRAAKPANDEN ONTRUIMD

's-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag heeft de politie een drietal kraakpanden aan de Stoofstraat ontruimd. De panden waren door de krakers gebarricadeerd Ook op straat hadden de krakers barricades opgeworpen. Met assistentie van een hoogwerker van de politie kon de politie in de panden komen. Vijf krakers zijn aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag is een 28-jarige man uit Zwolle aangehouden. De man werd in een winkel aan de Markt betrapt toen hij twee flesjes parfum met een waarde van 137 euro wegnam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

ZONDER RIJBEWIJS

Boxtel - Maandagavond werd op de Breukelsestraat in Boxtel een auto gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat de 34-jarige bestuurder uit Boxtel niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs. De man werd hiervoor bekeurd en kan te voet zijn weg voortzetten.

VROUW KOMT OM BIJ ONGEVAL

Vught - Dinsdagmorgen is een 47-jarige vrouw uit Vught bij een ongeval om het leven gekomen. De vrouw, die op de fiets was, werd op een overweg in de John F. Kennedylaan in Vught gegrepen door een trein komende uit de richting Eindhoven. De vrouw werd bij het ongeval op slag gedood.

MEISJE LICHT GEWOND BIJ ONGEVAL

Uden - Maandagmiddag is een 16-jarige meisje uit Veghel licht gewond geraakt bij een ongeval. Het meisje zat achterop bij een 16-jarige bromfietser uit Beek en Donk. Deze laatste reed met twee andere bromfietsers, allen 16 jaar en afkomstig uit Beek en Donk over de Industrieweg in Uden Daar werden ze aangereden door een auto, bestuurd door een 41-jarige man uit Wilbertoord, die rechtsaf reed een inrit in. Daarbij had hij waarschijnlijk de drie bromfietsen over het hoofd gezien. Twee reden tegen de rechterzijkant van de auto, terwijl de andere met een van de bromfietsers die de aanrijding had in aanrijding kwam. Het meisje dat bij een van de jongens achterop zat is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

RIJDEN ONDER INVLOED

Zeeland - Maandagavond, rond 20.45 uur, is op het Voor-Oventje in Zeeland een 54-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 9 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd Waarschijnlijk zal de man ook moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol. Dit is een meerdaagse cursus die door de overtreder zelf betaald moet worden. De kosten hiervan bedragen 506,46 euro.

HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN

Veghel - Dinsdagmiddag is in een woning aan de Rijnstraat in Veghel een hennepkwekerij aangetroffen. In de woning troffen de politiemensen bijna 250 henneplanten aan. De planten en groei- en hulpmiddelen zijn in beslag genomen. Tegen een 23-jarige bewoonster is proces-verbaal opgemaakt.

MAN AANGEHOUDEN

Oss - Dinsdagmorgen is een 23-jarige man uit Oss aangehouden. De man bedreigde aan het zorgloket aan de Raadhuislaan een medewerker. Ook vernielde hij een computer. De man is aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss - Maandagavond, even na 20.00 uur, werd op de Gasstraat in Oss een 39-jarige vrouw uit die plaats bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg de vrouw ook een rijverbod van 5 uur. Waarschijnlijk zal de vrouw ook moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol. Dit is een meerdaagse cursus die door de overtreder zelf betaald moet worden. De kosten hiervan bedragen 506,46 euro.

LICHT GEWONDEN BIJ BRAND

Heeswijk Dinther - Maandagavond werd een brand gemeld in een chalet aan de Meerstraat in Heeswijk Dinther. In het chalet was brand ontstaan toen men een olielampje aan het bijvullen was. Door de brandweer werd de brand snel geblust. Een 37-jarige man liep bij de brand verwondingen op aan zijn handen en aan een knie. Een 23-jarige vrouw had ademhalingsproblemen. Ze zijn in een ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen.

OPENBARE DRONKENSCHAP

Cuijk - Maandagmiddag is een 69-jarige man uit Cuijk bekeurd. De man was dronken en viel op het Korhoenderveld in Cuijk bewoners lastig. De man is aangehouden en bekeurd voor openbare dronkenschap. Na verhoor is hij heengezonden.