Gemeente Helmond


Wethouder Ruud van Heugten

24/03 Voorbereiding voorjaarsnota
Elk jaar in maart trekken we ons als college van Burgemeester en Wethouders enkele dagen terug om de voorjaarsnota voor te bereiden. In de voorjaarsnota worden de financiële hoofdlijnen en kaders voor de begroting van 2006 bepaald. Omdat er altijd meer wensen zijn dan geld, moeten er keuzes worden gemaakt. Dat maakt de voorjaarsnota dus erg belangrijk. Ook dit jaar zijn we er volgens ons weer in geslaagd om een goed afgewogen beleidspakket en een sluitend financieel plaatje te presenteren. In juni zal de gemeenteraad hierover besluiten.

11/03 Viering hoogste punt Wijhuis-Brede School Op vrijdag 11 maart werd tijdens een korte bijeenkomst het bereiken van de hoogtste punt van Wijkhuis-Brede School gevierd. Daarbij waren onder andere aanwezig (vlnr) de heren J. Terbeek (Vereniging Wijkbeheer), J. de Bruijn (Stichting Welzijn Helmond), mevrouw M. van de Moosdijk (kinderdagverblijf Up to Four). wethouder R. van Heugten, mevrouw W. Bogaarts (projectgroep gemeente), de heer J. van Nunen (namens de Uilenburcht), wethouder C. Bethlehem en mevrouw T. Christophersen (Stichting Welzijn Helmond).

Van Heugten op een kruispunt van de Traverse 16/2 Hoofdwegenstructuur Vandaag heb ik o.a. een interview gegeven aan een journalist van Stadsmagazine. Het interview ging over de hoofdwegenstructuur en de gekozen oplossing voor de toekomstige verkeersproblematiek in Helmond. Burgemeester en wethouders hebben nl. gekozen voor een verkeersmanagementsysteem. Daarmee moet de toekomstige verkeerstoename en de daarmee samenhangende problemen op het gebeid van bereikbaarheid en leefbaarheid sterk worden verminderd.


1/03 Belangrijke Nota's in gemeenteraad
In de raadsvergadering heb ik met de gemeenteraad gesproken over 2 belangrijke Notas, namenlijk de Nota Wonen en de Nota Grondbedrijf 2005. Belangrijkste punten bij het wonen zijn, het aantal woningen dat we de komende jaren willen (laten) bouwen, de verhouding huur-koop, het aantal appartementen, en woningen voor ouderen en zorg.

Bij het grondbedrijf speelt de economische situatie een belangrijke rol. Om meer kostendekkend te werken zal een nieuwe afweging gemaakt over de prijs voor sociale kavels. Daarmee kan onder meer het tekort op de grondexploitatie voor het vervolg van Brandevoort worden teruggebracht.
De notas werden unaniem (Grondbedrijf) of met grote meerderheid (Wonen) door de raad aangenomen.

Project Arberstraat 24/02 - Bouw Huysdonck en De Burcht gestart Aan de Arbergstraat in Helmond is op 23 februari het officiële startsein gegeven voor de bouw van de projecten Huysdonck en De Burcht.
Edwin Delsing, algemeen directeur van woCom, en wethouder Van Heugten verrichtten daarvoor een officiële handeling. Zij stortten samen de betonvloer in de liftschacht van Huysdonck, het laagste punt van de bouw.

19/11 - Bouw Suytkade gestart
Start bouw Suytkade Op vrijdag 19 november was het aan mij de eer om, samen met de Brabantse gedeputeerde Paul Rüpp, algemeen directeur van de Van Wijnen Groep, Joost van Kimmenade, commercieel directeur van de Van Wijnen Groep, Cees van Bemmel en de projectdirecteuren van Suytkade, Hein van Stiphout en Cor Steijn de eerste paal te slaan. Deze symbolische eerste paal werd onder toeziend oog van vele belangstellenden en direct betrokkenen geslagen voor de bouw van de eerste 200 appartementen en een parkeergarage . Deze zullen begin 2006 worden opgeleverd. Wilt u meer weten van het plan Suytkade, bekijk dan de website.

Eerste steen nieuw bouwblok in Brandevoort 4/11 - De Veste in Brandevoort verder uitgebouwd
Op donderdag 4 november heb ik de eerste steen mogen leggen van wéér een nieuw bouwblok in De Veste, in Brandevoort. Er wordt veel gebouwd in Helmond, en er wordt met enige regelmaat een eerste steen gelegd. Maar dat betekent niet dat het moment van zon eerste steen legging niet bijzonder is. Integendeel. Het mooie ervan is, dat je er als het ware een klein stukje Helmondse geschiedenis mee vastlegd. Kom je na jaren nog eens terug bij zon gebouw, ligt daar nog altijd die eerste steen die dan weer herinneringen oproept. Met de bouw van deze 40 nieuwe woningen, waarvan 7 huurwoningen die via woningbouwvereniging Compaen worden verhuurd, wordt gestaag verder gebouwd aan het centrum van Brandevoort.