Gemeente Den Haag

maart 2005
Start voorbereiding herinrichting Oude Centrum (24 maart) Een groot deel van het Oude Centrum wordt opnieuw ingericht. Een aantal straten is in het verleden al aangepakt, zoals Brouwersgracht, de Boekhorststraat en het Hoge Zand. Om een verdere eenheid te creëren in dit gebied worden nu de omliggende straten opnieuw ingericht. De herinrichting geschiedt volgens de uitgangspunten van De Kern Gezond. De gemeente heeft een eerste ontwerp gemaakt, waarin zij haar visie geeft op de herinrichting van het Oude Centrum. Tijdens twee informatieavonden zal zij deze visie toelichten. Bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden kunnen op deze avonden hun wensen en ideeën aangeven. Naar verwachting beginnen de werkzaamheden in het Oude Centrum eind 2005 en zullen ruim een jaar duren.

Informatieavonden
De informatieavonden voor het Oude Centrum worden gehouden op maandag 4 en dinsdag 5 april om 18.30 uur in Concordia aan het Hoge Zand 42. Op 4 april wordt de herinrichting besproken van het Rabbijn Maarsenplein, de Bezemstraat, Sint Jacobsstraat, Gedempte Gracht, Gedempte Burgwal, Raamstraat, Achterraamstraat, Wagenstraat (tussen de Veerkade en Gedempte Gracht) en Nieuwe Molstraat (tussen Paviljoensgracht en Wagenstraat). Op 5 april gaat de informatieavond over de herinrichting van de Lange Beestenmarkt, Herderstraat, Herderinnestraat, Korte Beestenmarkt en Laan (tussen Jan Hendrikstraat en Varkenmarkt).

Meer informatie
Op de website www.denhaag.nl/dekerngezond is meer informatie te vinden over de herinrichting van het Oude Centrum en De Kern Gezond. Belanghebbenden kunnen via deze website ook reageren op de herinrichtingsplannen.