Politie Drenthe

dinsdagmiddag

Assen 29-03-2005

Computer buit inbraak
EMMEN - Een tot nu toe onbekende inbreker heeft in de nacht van maandag op dinsdag een computer met beeldscherm gestolen uit een kantoorruimte van een bedrijf aan de Nautilusstraat in Emmen. Om aan de buit te geraken is met een veldkei een ruit ingegooid. De technische recherche van de politie heeft eventuele sporen veiliggesteld.

Politie houdt winkeldieven aan
BARGER COMPASCUUM - Een 39 jarige inwoonster van Barger Compascuum mag aan de rechter uitleggen waarom ze dinsdagmorgen bij een supermarkt aan het Verlengde Oosterdiep een pakje shag heeft meegenomen zonder dat af te rekenen. Ze kreeg een dagvaarding voor snelrecht nadat was vastgesteld dat ze de vorige maand voor een zelfde feit was betrapt bij een andere supermarkt in Barger Compascuum.

EMMEN - Personeel van een drogisterij aan de Hoofdstraat in Emmen heeft en 45 jarige inwoner van Zwolle aangehouden en wegens winkeldiefstal overgedragen aan de politie. Hij bleek voor ruim 67 euro aan goederen niet te hebben afgerekend. De man viel door de mand toen het alarm van het detectiepoortje afging. Omdat de man een geprepareerde tas gebruikte had hij daar niet op gerekend.

Bert Visser (0651 - 611629) verzorgt de persvoorlichting voor Politie Drenthe tot dinsdagavond 20.00 uur. Daarna neemt collega Roel Hallink (0651 - 528156) het piket over tot 23.00 uur. Collega Ernest Zinsmeijer (0622 - 662875) is vanaf 23.00 tot woensdagmorgen 08.00 uur bereikbaar voor calamiteiten.