Gemeente Den Haag

maart 2005
Week van de Haagse Ontmoeting in volle gang (29 maart) De Week van de Haagse Ontmoeting is voortvarend van start gegaan. Op zaterdag 26 maart werd het Holifestival uitbundig gevierd door een paar duizend Hagenaars in en rond het Wijkpark Transvaal. Woensdag 30 maart krijgt de Week van de Haagse Ontmoeting een vervolg met een groot aantal bijeenkomsten in alle stadsdelen. Deze bijeenkomsten bieden Hagenaars de gelegenheid (opnieuw) met elkaar in gesprek te gaan, maar ook om samen activiteiten te ondernemen.

Hagenaars kunnen op 30 maart op 22 locaties in de stad met elkaar praten over het thema 'De buurt, die maken we samen'. In de foyer van het Haagse stadhuis is een Engelstalige bijeenkomst georganiseerd. Internationale organisaties die hiervoor een uitnodiging hebben ontvangen, hebben enthousiast gereageerd. Ook in de stad is positief gereageerd op de aankondiging van de Haagse Ontmoeting. Medewerkers van stichting BOOG hebben in alle stadsdelen flyers uitgedeeld en mensen uitgenodigd om deel te nemen.

Op vrijdag 1 april is er een jongerendebat en Dance against Violence in ASTA. Loco burgemeester Bruno Bruins neemt 's avonds om 21.45 uur in ASTA een bord in ontvangst tegen zinloos geweld. Een dag later bezoeken 'nieuwe Hagenaars' de voetbalwedstrijd ADO Den Haag - RKC Waalwijk in het ADO-stadion. De Haagse Ontmoeting wordt zondag 3 april afgesloten met de jaarlijkse 'Wereldreis in eigen stad'.

Het doel van de Haagse Ontmoeting op 30 maart is dat Hagenaars met elkaar bespreken wat het betekent om samen in één stad en in één buurt te leven. Op de bijeenkomsten wordt gepraat over hoe het gaat in de buurt en wat bewoners zelf kunnen doen om bruggen te slaan en sociale relaties aan te gaan of te verbeteren.

Vervolg
De Haagse Ontmoeting is een vervolg op de bijeenkomsten die plaatsvonden op 24 november 2004. Onder de noemer 'Haagse burgers ontmoeten elkaar' gingen toen 1.450 Hagenaars met elkaar in gesprek. Meer informatie over Haagse Ontmoeting staat op www.denhaag.nl/haagseontmoeting. Ook de locaties van de bijeenkomsten op 30 maart staan op deze website.