Gemeente Den Haag

maart 2005
Betere mix: meer woningen en voorzieningen en minder kantoren (29 maart)
Het College van Burgemeester en Wethouders heeft vandaag ingestemd met het herziene stedenbouwkundig Masterplan 's Gravendreef. Er komt minder ruimte voor kantoren, waardoor meer woningen en onderwijs- en sportvoorzieningen kunnen worden gebouwd. Verder is ook de verkeersontsluiting in het centrumgebied van Leidschenveen verbeterd.

Verbeteringen in het plan
De uitgangspunten, zoals een gemengd programma, goede bereikbaarheid en een clusterindeling, zijn in het vernieuwde Masterplan nagenoeg gelijk gebleven. Het plan is alleen op onderdelen verbeterd. Zo vermindert de kantoorruimte van 85.000 m2 naar 60.000 m2 vloeroppervlak. Hiervoor in de plaats komen meer (zorg)-woningen, een verpleeghuis en voorzieningen zoals onderwijs en sport. Verder is de infrastructuur aangepast: er komen twee extra hoofdafslagen en er komt extra parkeerruimte. De sporthal, de discotheek en het tankstation worden naar geschiktere locaties binnen s Gravendreef verplaatst.

Stedenbouwkundig Masterplan s Gravendreef
Het Masterplan is door het Ontwikkelingsbedrijf Leidschenveen (OBL) herzien, in nauw overleg met de gemeente Den Haag. Dit plan is het (toetsings-)kader voor de lopende en toekomstige plannen binnen s Gravendreef.

Het nieuwe centrum van Leidschenveen
In s Gravendreef, het toekomstige centrum van Leidschenveen, worden winkels, woningen, kantoren en voorzieningen gebouwd met een totale omvang van bijna 200.000 m2 bruto vloeroppervlak. Zo komt er onder meer een winkelcentrum, een centrum voor gezondheidszorg, welzijn en maatschappelijk werk, een fitnesscentrum, een discotheek, een sporthal, een middelbare school en kinderopvang.

Informatieavond
Op 7 april 2005 organiseert het OBL een informatieavond in Leidschenveen, waar het Masterplan nader wordt toegelicht.