Provincie Noord-Holland

29-3-2005

Onderwerp

Provincie Noord-Holland reageert instemmend

Marcel van Kanten

De Tweede Kamer heeft vandaag de motie Van Velzen\Van der Ham over de Bloemendalerpolder verworpen. De Noord-Hollandse gedeputeerde Ton Hooijmaijers reageert in een eerste reactie instemmend.

De motie hield in dat tweederde van het gebied KNSF\Bloemendalerpolder behouden had moeten blijven voor het Groene Hart waardoor er nauwelijks woningen gebouwd hadden kunnen worden.

Met het besluit van de Tweede kamer kunnen alle partijen nu aan de slag om samen te werken aan een integraal plan voor de realisatie van 4500 woningen in een groene omgeving en de sanering van het vervuilde terrein van de voormalige kruitfabriek in Muiden. Alle partijen hebben daarbij belang bij een groene inpassing van de woningbouw. Anders worden de woningen immers niet verkocht of verhuurd. De stuurgroep is ervoor verantwoordelijk dat in het toekomstige woningbouwplan landschappelijke, ecologische en cultuurhistorische waarden worden gerespecteerd. Met dit verstandige Kamerbesluit worden de wachtlijsten voor woningen voor ons en onze kinderen weer een stukje kleiner. , aldus gedeputeerde Ton Hooijmaijers.

Nadere inlichtingen: Jan Lagerweij, tel 023 514 4568