Digitale Gemeente Houten

Antwoord op vragen PvdA over Lonsdale jongeren

dinsdag 29 maart 2005 - Bron: redactie SDGH

De burgemeester van Houten wilde onlangs niet reageren op een reportage over Lonsdale jongeren, omdat hij de uitzending niet had gezien en ook niet de beschikking had over de opname. Dit blijkt uit de antwoorden van de gemeente op schriftelijke vragen die de PvdA had gesteld naar aanleiding van een uitzending van het programma Utrecht Centraal van RTV Utrecht.

In deze uitzending, die werd gemaakt op het terrein van basisschool Klavertje Vier, kwamen jongeren, soms onherkenbaar, aan het woord die zich racistisch uitten. De PvdA wilde weten of de gemeente inderdaad niet wilde reageren en wat de gemeente aan de problematiek ging doen.

Volgens de gemeente is er een goede samenwerking tussen de gemeente, het jongerenwerk en de politie met betrekking tot de aanpak van overlastgevende jongeren. Deze aanpak richt zich enerzijds op het versterken van positief en sociaal gedrag en anderzijds op het doorbreken van een negatieve groepscultuur, of eventueel op het uit elkaar trekken van een groep. Voor de groep jongeren waar de uitzending over ging is op grond van bovenstaande werkwijze ook een specifieke aanpak opgesteld.
De gemeenteraad was niet geïnformeerd omdat het volgens het college van B&W ging om operationele informatie en niet om een beleidsmatig vraagstuk.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).