PERSBERICHT - 2005-02-19

Uitnodiging persreis Jules Verne in Picardie

Reiziger, feuilletonschrijver, hooggeplaatste ambtenaar: Jules Verne was het allemaal. Op 24 maart is het 100 jaar geleden dat deze markante persoonlijkheid is overleden.

Aangezien Jules Verne een groot deel van zijn leven in de regio's Pays de la Loire en Picardie heeft doorgebracht, hebben beide regio's 2005 uitgeroepen tot Jules Verne-jaar (zie: www.julesverne.fr).

Van 29 maart tot en met 1 april organiseert de regio Picardie een persreis om u op de hoogte te stellen van hetgeen er georganiseerd wordt dit jaar in het kader van het Jules Verne-jaar. Andere thema's die aan bod komen zijn gothiek en art déco in de steden Saint Quentin, Laon, Monthenault, Senlis, Amiens en Rue.

Maison de la France nodigt belangstellende mediavertegenwoordigers van harte uit om zich voor deze persreis aan te melden. Vriendelijk verzoek het antwoordformulier uiterlijk 11 maart aan ons te zenden.

Zie ook het programma van deze persreis.

Tevens organiseert Maison de la France op 14 april a.s. een "cocktail dînatoire" in het kader van Jules Verne. Tijdens deze cocktail zal een presentatie gegeven worden door het Comité Régional du Tourisme Picardie en het Office du Tourisme Nantes en Amiens. Noteer deze datum alvast.

Maison de la France
Ellen van Ginkel
Persattachée
Prinsengracht 670
1017 KX Amsterdam
F: 020 620 33 39

Voor publicatie:
info.nl@franceguide.com
T: 0900-1122332
www.franceguide.com/nl