Ingezonden persbericht


Persbericht

PIM Themasessie - 29 maart 2005 - Huizen

Hoe verhoog ik mijn Marketingproductiviteit?

Marketing Balanced Scorecard, unieke tools en veel praktijk cases.

Na een inleiding over de theorie van de Marketing Balanced Scorecard, zullen diverse cases uit uiteenlopende branches aan de orde komen. Hierin wordt getoond hoe de marketingdoelstellingen en -kengetallen vastgesteld en gemeten worden en hoe deze door optimalisatie van processen en diverse tools beduidend verbeterd kunnen worden.

(Vanaf 17:30 uur is er koffie en thee. Om 18:00 uur begint het programma)

De introductie en het theoretisch kader voor de avond wordt gegeven door Philip Walewijn. Hij is mede-oprichter van ICSB Marketing en Strategie en tevens universitair hoofddocent Marketing aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij zal aan de hand van de door ICSB ontwikkelde Marketing Balanced Scorecard de performance meting van marketing toelichten.

Rob Tersteeg, Regional Marketing manager QAD (leverancier van ERP software MFG/PRO) zal als klant / gebruiker ingaan op hun keuze voor en de toepassing van het Marketing Resource Management systeem Aprimo. Deze tool heeft QAD wereldwijd geïmplementeerd en zorgt er voor dat grote delen van het marketingproces gestroomlijnd zijn.

(Pauze met soep en broodjes)

Erik Vos, Commercieel Directeur bij e-office zal drie klantcases presenteren van productviteitsverbeteringen bij Achmea Zorg, AMEV en e-office. De toepassingen, gebaseerd op IBM en Microsoft technologie, tonen efficient content managementbeheer, een efficiente manier om potentiële klanten in contact te brengen met tussenpersonen en een besparing van de communicatiekosten door interactieve chatmogelijkheid met (potentiële) klanten.

Tot slot zal Peter van Buijtene, marketing manager van Stichting Infofilter, laten zien hoe de restyling en verbeterde vindbaarheid van de website en de implementatie van een nieuw databaseplatform en marketing informatie tool (Cognos) hebben bijgedragen aan een sterk verbeterde marketing productiviteit.

(21:00 uur: napraten, drankje, hapje)

Locatie: SAS Institute in Huizen.

Wanneer: dinsdag 29 maart om 18:00.


---

Peter Verhaagen

Bestuurslid PIM

T. 035-6026758

M. 06-54300588