Politie Limburg-Noord

Vijf zaken in De Gouden Tip van 29 maart op L1-TV
Datum: 28-03-2005
Tijd bericht: 11:46
Plaats: Venlo/Maastricht
In de uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op dinsdag 29 maart roept de politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van vijf misdrijven:

Zaak 1: Overval op tankstation in Gennep Op zaterdag 5 maart wordt kort voor 20:00 uur een tankstation aan de Spoorstraat in Gennep overvallen. De overvaller gaat er met honderden Euro's aan buit vandoor. De overval staat geheel op bewakingsvideo en de politie hoopt dat kijkers de dader herkennen.

Zaak 2: Herkomst sieraden gevraagd Cadier en Keer Na de arrestatie eind februari van een man die probeerde te ontvluchten in een gestolen auto, vindt de politie in Cadier en Keer op de vluchtroute diverse sieraden. Van een klein gedeelte kan worden vastgesteld dat ze buit zijn gemaakt bij woninginbraken. Door het tonen van de overige sieraden hoopt de politie de herkomst te achterhalen.

Zaak 3: Winkeldiefstal in Panningen Bewakingscamera's van een doe het zelf-winkel in Panningen registreren hoe een onbekende man in de winkel een dure badkraan demonteert en zonder betalen meeneemt de winkel uit. Ook hier hoopt de politie dat kijkers de man herkennen.

Zaak 4: Overval postkantoor Heerlen Op 17 maart rond de middag wordt het postkantoor aan de Wannerstraat in Heerlen overvallen. De dader is gewapend en gaat er met een klein bedrag vandoor. De politie is dringend op zoek naar getuigen.

Zaak 5: Overval op tankstation in Venray Bij een gewapende overval op een tankstation aan de Langstraat in Venray, maakt een onbekende man enkele honderden Euro's buit. Op de vlucht verliest de man een kledingstuk. Door deze zaak te reconstrueren, hoopt de politie dat kijkers behulpzaam kunnen zijn bij het oplossen van deze zaak.

Het programma wordt uitgezonden op L1 televisie op dinsdag 29 maart om 17:07 uur. Diezelfde avond zijn er herhalingen om 18:07, 19:07, 20:07, 21:07 en 00:07 uur. Ook woensdag 30 maart wordt de uitzending herhaald in de dagcaroussel tussen 09:00 en 17:00 uur. De zaterdag erna tenslotte wordt het programma nog één keer herhaald om 22:00 uur. Vanaf de eerste uitzending zijn alle zaken na te lezen op L1-text pagina 147 en staan teksten en foto's van alle zaken op internetsite www.degoudentip.tv. Ook zijn de onderwerpen in beeld en geluid te downloaden.