Gemeente Nijmegen

persbericht 29 maart 2005 p023

Nijmegen kiest Rabo Vastgoed voor ontwikkeling Waalfront

De gemeente Nijmegen gaat met investeerder en ontwikkelaar Rabo Vastgoed BV samenwerken om 2000 woningen in Nijmegen-West te kunnen bouwen. Van de verschillende gegadigden bleek Rabo Vastgoed BV de meest solide financiële partner. Bovendien houdt de gemeente met Rabo Vastgoed BV voldoende mogelijkheid om bij te sturen en ruimte voor een creatieve stedelijke invulling.

Aan deze keuze is een uitgebreide selectieprocedure voorafgegaan. Een beoordelingscommissie heeft op verschillende momenten de meedingende investeerders en ontwikkelaars beoordeeld. De commissie bestond uit afgevaardigden van de gemeente en externe adviseurs van de Brink Groep en Town Regional Planning Consulting.

Het college van burgemeester en wethouders wil voor de zomer een intentieovereenkomst met Rabo Vastgoed sluiten. Deze overeenkomst omvat een gezamenlijk voorstel voor een stedenbouwkundig bureau. Hierin staan ook afspraken over de verdere invulling van de plannen en verdeling van de financiële risico's. Deze overeenkomst en een gemeentelijk scenario om zelfstandig de ontwikkeling van Waalfront te realiseren wordt dan ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd.

In de tweede helft van 2005 werken de gemeente en Rabo Vastgoed een voorstel uit voor het Masterplan Waalfront. Dit vormt de basis voor een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente verwacht in 2010 met de bouw te kunnen starten. Deze loopt door tot 2020. Of de intentieovereenkomst wordt omgezet in een samenwerkingsovereenkomst hangt af van het Raadsbesluit in 2006 over de voortgang van Koers West.

Het Waalfront is onderdeel van Koers West; een grootscheepse herontwikkeling van Nijmegen-West. Naast de bouw van het Waalfront bestaat Koers West uit de aanpak van de bedrijventerreinen aan de Noord- en Oostkanaalhavens en de aanleg van een stadsbrug die het Noordelijke en het historische stadsdeel met elkaar verbindt.

Profiel Rabo Vastgoed

Rabo Vastgoed is de projectontwikkelaar van de Rabobank Groep. Als projectontwikkelaar en projectfinancier met risicoparticipatie heeft Rabo Vastgoed zich ontwikkeld tot een bijzondere speler op de vastgoedmarkt. Rabo Vastgoed werkt samen met andere marktpartijen en beschikt ook over ruime ervaring in publiek-private samenwerking. Met meer dan 25 jaar ervaring en zo'n 200 lopende projecten -ter waarde van vier miljard euro- in portefeuille behoort Rabo Vastgoed tot de grootste woningbouwontwikkelaars van Nederland. De onderneming participeert in de ontwikkeling van winkelcentra en bezit een omvangrijke grondportefeuille. Rabo Vastgoed is onderdeel van een solide financiële groep en profiteert daarnaast van de unieke kennis die de lokale Rabobanken hebben van hun markten.

(Profiel Rabo Vastgoed, van: Rabo Vastgoed).

Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met gemeente Nijmegen, Arian Kuil, doorkiesnummer 024-3292380, en Henk Vos, Rabo Vastgoed, 030 - 2166301

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 024-3292378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen