Tulip Computers NV

PERSBERICHT

DE VERKOOP VAN COMMODORE IS ROND. TULIP COMPUTERS EN YMV HEBBEN FINALE OVEREENSTEMMING BEREIKT.

Amersfoort, 29 maart 2005

De verkoop van Commodore International BV is rond. Tulip Computers NV (Tulip Computers) en Yeahronimo Media Ventures Inc. (YMV) hebben definitieve overeenstemming bereikt met betrekking tot de overname van Commodore International BV.

De nu afgeronde overname is overeenkomstig de Letter Of Intent zoals deze tussen de ondernemingen is gesloten per 27 december 2004. Tulip Computers ontvangt van YMV E 24,0 miljoen in gedeeltelijke betalingen waarbij de laatste betaling uiterlijk ultimo 2010 zal plaatsvinden. Met deze overname verkrijgt YMV wereldwijd de controle over het merk Commodore ten behoeve van een verder te ontwikkelen entertainment concept.

Deze overname betekent de overdracht van alle rechten met betrekking tot het merk Commodore inclusief het productengamma, de recentelijk gestarte projecten en partnerovereenkomsten, en de licentierechten van Commodore ten aanzien van de zeer succesvolle Direct-to-TV joystick.

Transactie

Van het totale transactiebedrag van E 24,0 miljoen zal E 4,5 miljoen onafhankelijk zijn van de omzetontwikkeling van YMV en vanaf heden in termijnen worden voldaan. Ten aanzien van de overige E 19,5 miljoen is overeengekomen dat deze overeenkomstig een overeengekomen schema in jaarlijkse tranches wordt voldaan waarbij bandbreedtes zijn opgesteld die gekoppeld zijn aan de omzetontwikkeling van YMV. Deze betalingen zullen vanaf 2006 aanvangen. Middels verschillende vormen van garanties heeft Tulip Computers zekerheid ten aanzien van de toekomstige betalingen verkregen.

Naast de basis transactie is overeengekomen dat Tulip Computers middels haar dochter

2L International actief blijft als distributeur van Commodore in het verkoopnetwerk van YMV en dat Tulip Computers ondersteuning zal verlenen aan het verder uitbouwen van Commodore.

Zoals eerder aangegeven zal deze transactie naar verwachting voor Tulip Computers een aanzienlijke bijdrage leveren aan het binnenkort te publiceren jaarresultaat over het boekjaar 2004.

Over Tulip Computers

De verkoop van het merk Commodore is één van de initiatieven die voortvloeit uit de kernactiviteit Technology Sales. Deze activiteit is er op gericht technologische kennis alsmede intellectuele eigendomsrechten te commercialiseren door het aangaan van licentiecontracten en partnerships, veelal in combinatie met het introduceren van nieuwe productlijnen

Tulip zal na de verkoop van Commodore alle energie richten op uitbreiding en vernieuwing van de huidige producten: . de focus wordt gericht op de expansie in en buiten Europa van het merk Conceptronic, dat nu al sterk groeit; . de Tablet-pc-productlijn zal versneld worden ontwikkeld en onder de naam PaceBlade wereldwijd worden gedistribueerd;

. nieuwe producten en diensten zullen in nauwe samenwerking met strategische partners, worden ontwikkeld, waaronder de Tulip Ego, een onderscheidend lifestyle notebook.

Het eigen productportfolio van Tulip Computers bestaat tevens uit de Tulip productlijn waaronder de PC voor de medische branche alsmede de training en consultancy activiteiten die worden aangeboden via het opleidingsinstituut NewLevel.nl.

Tulip Computers ziet het commercialiseren van innovatieve technologische concepten als een verdere stap in de uitbouw van haar strategie inkomsten te genereren uit kennis en technologie en bovendien als een verdere concretisering van de doelstelling zich door design te onderscheiden in de ICT markt.

Over Yeahronimo Media Ventures Inc.
Yeahronimo Media Ventures Inc. (YMV) is opgericht in juli 2004. YMV heeft haar hoofdvestiging in Century City, Californië. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Baarn. YMV is als pioneer in korte tijd uitgegroeid tot een full service bedrijf van digitale media en content distributie.

Als totaal aanbieder van legale muziek downloads, sportprogramma's en live-concerten stelt YMV de consument in staat achterover te leunen en te genieten van de beste artiesten, voetbal en andere sport- en muziek evenementen. Hierbij verzorgt YMV het gehele traject vanaf content creatie tot multi-channel distributie via breedband, kabel en satelliet.

YMV heeft van Tulip Computers reeds eerder de rechten verkregen om muziek, games en in de nabije toekomst films digitaal te distribueren via de CommodoreWorld portal in combinatie met het (online) aanbod van Commodore hardware producten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tulip Computers NV
Directie Secretariaat
Postbus 150

3800 AD AMERSFOORT

Tel: 033 - 45.49.300

Fax: 033 - 45.49.499

E-mail: press@tulip.com
Internet: www.tulip.com

Yeahronimo Media Ventures Inc.
Afdeling Communicatie
Hermesweg 15
3741 GP BAARN
Tel: 035 - 5430507
Fax: 035 - 5435054
Email: press@ymvinc.com
Internet : www.ymvinc.com


---- --