Eemland zuid, 09.05 uur

Utrecht 29-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Teveel op

LEUSDEN In de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 maart werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Even na middernacht werd een 38-jarige automobilist uit Amersfoort op de Philipsstraat gecontroleerd. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 365 ug/l, meer dan anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Bromfietser gaat er vandoor

AMERSFOORT Op maandag 28 maart probeerde een bromfietser aan de politie te ontkomen.

Rond 21.20 uur zag een motoragent twee jongens op een bromfiets over het Jan van Riebeeckpad rijden. Zij vielen op omdat zij beiden geen helm droegen. Bij het zien van de politieman, gingen zij er vandoor. De motoragent ging achter hen aan. De bromfietser vluchtte de wijk Liendert in en probeerde door een hoge snelheid de motoragent af te schudden. Op de Graaldreef sloeg de bromfiets af en ging de passagier er te voet vandoor. De bestuurder, een 18-jarige jongeman uit Amersfoort, probeerde rennend met de bromfiets aan zijn hand te ontkomen, maar werd op het Baron van Heemstraplein aangehouden. Zijn bromfiets is voor technisch onderzoek ingenomen.

Bij zijn verhoor verklaarde de verdachte dat hij er vandoor was gegaan omdat hij geen bekeuring wilde krijgen voor het rijden zonder helm. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Auto te water

HOOGLAND Op maandag 28 maart raakte een auto te water.

Rond 13.15 uur reed een 29-jarige automobilist uit Utrecht over de Bunschoterstraat. Bij hem in de auto zat een 25-jarige man uit Hoogland. Bij het verlaten van een rotonde, brak de achterkant van de auto uit en raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt. De auto belandde via de berm in een sloot. De beide inzittenden konden zonder kleerscheuren uit de auto komen. Een getuige die achter de auto reed, verklaarde dat de auto zeker niet te hard reed. Het voertuig is door een takelbedrijf uit de sloot getakeld.