Politie Groningen

Persberichten dinsdag 29 maart 2005

provincie Groningen 29-03-2005 -

Groningen: rijden onder invloed
Op de Langestraat werd zondagnacht een 35-jarige automobilist uit Hoogezand gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.65. Op de Nieuwe Kerkhof werd dezelfde nacht een 64-jarige automobilist uit Groningen betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.35. Van beide mannen werd het rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

Groningen: kinderen aangehouden voor inbraak
De politie hield zondagavond vier kinderen uit Groningen aan op verdenking van een inbraak op een partyboot die aan het Eemskanaal NZ ligt. Op het schip bleken enkele ruitjes te zijn vernield en spullen weggenomen. Een 13 en 14-jarige jongen en een 14 en 17-jarig meisje werden in de omgeving van het schip aangehouden. Een getuige had de kinderen op het schip gezien. Na het afleggen van verklaringen werden de jongeren op vrije voeten gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: lasersnelheidscontrole
Op de Turfsingel en het Damsterdiep werd zondagmiddag met de lasergun op snelheid gecontroleerd. Van de 95 gecontroleerde voertuigen reden er twee te hard. Hoogst gemeten snelheid 69 km per uur. toegestaan maximum 50 km per uur.