Ingezonden persbericht


Persbericht

NIEUWE VERSIE COMPUWARE STROBE VERSNELT WERKING VAN MAINFRAMEDATABASE

Amsterdam, 29 maart 2005 - Compuware introduceert twee nieuwe versies van de beheeroplossing voor enterprise applicaties performance: Compuware Strobe 3.2 en de bijbehorende online interface: Compuware iStrobe 2.1. De nieuwe versies zorgen voor snellere communicatie tussen mainframe databases (DB2) met DDF en decentrale applicaties zoals J2EE-apllicaties.

Door toenemend gebruik van decentrale en J2EE-applicaties wordt er steeds meer beroep gedaan op mainframe databases, waardoor vertraging optreedt. Door het identificeren van knelpunten en het oplossen ervan besparen IT-organisaties aanzienlijk op onnodige uitbreidingen van de mainframecapaciteit.

Allereerst signaleren Strobe 3.2 en iStrobe 2.1. welke SQL-opdracht de meeste mainframe capaciteit absorbeert of welke de meeste vertraging heeft. Verder helpt Strobe 3.2. bij het oplossen van inefficiëntie of trage reacties van kritische besturingsapplicaties (z/OS). Dit doet het door het terugbrengen van de consumptie van mainframecapaciteit waardoor bijvoorbeeld online transacties versnellen.

Het volledige, Engelstalige persbericht vindt u via: http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=63349&p=irol-newsArticle&ID=688415&highlight

Compuware Nederland
Compuware Nederland is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en heeft momenteel wereldwijd 9.500 medewerkers in dienst. In Nederland werken meer dan 325 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. In Amsterdam worden onder andere Compuware's producten als OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken in Amsterdam 200 ontwikkelaars aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl.

# # #

Perscontact:

Berith Behrens-Selling
PR Manager Compuware
020-311 88 16
mailto:berith.selling@nl.compuware.com

Marjolein Rigter
Edelman
023 554 20 30
mailto:Marjolein.Rigter@edelman.com

Compuware, Compuware Application Reliability Solution, CARS, NearShore Development Center, OptimalJ en Vantage zijn geregistreerde merknamen van Compuware Corporation. Alle overige product- en merknamen zijn geregistreerde merknamen van hun respectievelijke eigenaars.