Politie Hollands Midden

Noordwijk Alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) heeft in de avond en nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 maart een alcoholcontrole gehouden op de Duinschooten, Duinweg en Beeklaan. Bijna 550 bestuurders werd de blaastest afgenomen. Acht bestuurders bleken meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken. Een 33-jarige Katwijker negeerde het stopteken en reed met hoge snelheid in de richting van Katwijk. Op de Keyserswei werd hij alsnog aan de kant gezet en moest hij blazen. De blaastest gaf aan dat hij gedronken had. Op het politiebureau wees de ademanalyse 630 ug/l uit. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Even later werd hij erop betrapt dat hij toch weer achter het stuur van zijn auto was gekropen. Hij kreeg een proces-verbaal voor rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd en hij een rijverbod had. Zijn auto werd in beslag genomen.

Noordwijk Conflict op van Berckelweg

De politie stelt een onderzoek in naar een conflict wat in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 maart plaatsvond op de van Berckelweg. Een 17 jarige jongen uit Voorhout reed daar omstreeks 02.30 uur op zijn fiets met vrienden richting Voorhout. Ter hoogte van het viaduct stond een groepje jeugd. Een jongen uit die groep vond het nodig de Voorhouter, toen hij de groep passeerde, op zijn gezicht te slaan. Als gevolg van de klap kwam hij ten val en liep hij verwondingen aan gezicht en hand op. De jongen heeft vrijdag aangifte gedaan bij de politie.

Noordwijk Inrijden op agent

De politie heeft donderdag 24 maart omstreeks 10.30 uur een 17 jarige jongen uit Katwijk aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het plegen van geweld tegen een politieambtenaar. De jongen bestuurde een auto op de Duinwetering. Omstanders wisten de politie te melden dat hij, gezien zijn leeftijd, nog niet in het bezit was van een rijbewijs. Een agent, in burger gekleed, gaf de jongen een stopteken en riep hem toe dat hij agent was. De jongen reageerde hier slechts ten dele op door eerst te stoppen maar vervolgens tegen de benen van de agent aan te rijden. Na een worsteling in de auto kwam de jongen met zijn auto in het plantsoen tegen een boom tot stilstand. De jongen kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en het gebruiken van geweld tegen een ambtenaar. Hij is vrijdag weer in vrijheid gesteld en is in afwachting van de afhandeling van het Openbaar Ministerie.

Noordwijk Aanhoudingen na vernielingen

Oplettende omstanders hebben zaterdag 26 maart omstreeks 22.00 uur twee jongens aangehouden op verdenking van vernielingen. Het tweetal uit Wormerveer, 17 en een 18 jaar oud, werd aangehouden nadat er vernielingen waren gepleegd op de Zeestraat. Door de politie werd bij drie auto's beschadigingen geconstateerd en een reclamebord bleek omgeduwd. De jongens ontkennen dat zij de schuldigen van de vernielingen zijn. De politie stelt een nader onderzoek in.

Lisse Conflict na brommeroverlast

De politie stelt een onderzoek in naar een conflict wat plaatsvond op het Veldhuyzen van Zantenpark op zaterdag 26 maart om 22.15 uur. Een 16 jarige jongen uit Lisserbroek zou ter plaatse een aantal keren met zijn brommer rondjes hebben gereden. Dit gedrag heeft mogelijk irritatie gewekt bij een omstander die de jongen daarop een aantal maal zou hebben geslagen. De jongen uit Lisserbroek heeft lichte verwondingen aan zijn gezicht opgelopen. De politie verzoekt getuigen van het voorval zich te melden.

Sassenheim Auto te water

Maandag 28 maart vond omstreeks 02.30 uur een aanrijding plaats op de Leidsevaart. Een 40 jarige Warmonder reed vanuit Voorhout in de richting van de Rijksweg A44 toen hij tijdens een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur kwijtraakte. Hij raakte een ANWB bord, sloeg over de kop en kwam met zijn auto in het water van de Leidsevaart terecht. De man kwam met de schrik vrij. Wel moest hij een bloedproef ondergaan om alcoholgebruik te controleren en werd van hem het rijbewijs ingevorderd.

Katwijk Schennispleger aangehouden

De politie is op zoek naar getuigen, die op zaterdag 26 maart omstreeks 14.10 uur in een park aan de Nachtegaallaan een man hebben gezien die schennis pleegde ten opzichte van kinderen. Een vrouw uit Katwijk zag dit en belde onmiddellijk de politie. Agenten zagen nog net een 70-jarige man uit Katwijk uit het park komen fietsen die voldeed aan het door de vrouw beschreven signalement. De agenten hielden de man vervolgens aan. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd hij in de late namiddag weer op vrije voeten gesteld. De politie vraagt zich af of zich meer gevallen van schennispleging hebben voorgedaan in Katwijk maar nog niet gemeld zijn bij de politie. Ook in die gevallen kan contact worden opgenomen met de politie in Katwijk via 0900 - 8844.

Leiden Berovingen Het afgelopen weekend vonden twee berovingen plaats. Een 67-jarige man uit Leiden werd vrijdag 25 maart rond 00.15 uur op de Hooglandse Kerksteeg beroofd van zijn pas gepinde geld. Een nog onbekende man pakte de portemonnee uit de handen van het slachtoffer nam het geld er uit en gaf de lege portemonnee terug. De man rende met een vrouw die bij hem was via de Oude Rijn op in de richting van de Pelikaanstraat. Op zondag 27 maart moest een 48-jarige man uit Leiden zijn bankpas, geld en paspoort afgeven aan een nog onbekende man. Rond 06.30 uur kwam de Leidenaar op de Breestraat zijn berover tegen. Deze eiste geld van hem en zette zijn bedreigingen kracht bij door met een mes te dreigen. Nadat hij had gehad waar hij op uit was liep de berover weg. Getuigen van de berovingen worden verzocht te bellen met de politie in Leiden via 0900-8844.

Leiden Geweld Het afgelopen weekend deden zich drie zaken van geweld voor. Er werden 9 verdachten aangehouden. Allen zijn na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld. Op zaterdag 26 maart werd een 17-jarige jongen uit Voorschoten rond 18.05 uur op de Hofvlietweg in Vlietlanden mishandeld door een nog onbekende man op een bromfiets. Er ontstond een woordenwisseling nadat de man zich nogal al te nadrukkelijk opdrong aan drie meisjes. Die woordenwisseling liep uit op een vechtpartij tussen de twee. Daarbij kreeg het slachtoffer schoppen en klappen. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor. Op de Nieuwe Beestenmarkt ontstond op zondag 27 maart rond 05.35 uur een dreigende situatie tussen twee groepen jongeren. Een in een café ontstane ruzie zou buiten beslecht worden. De politie die dit te horen kreeg trad op door de groepen te scheiden. Daarbij werd ook een politiehond ingezet. Negen jongeren uit Leiden in de leeftijd van 16 tot 31-jaar weigerden te vertrekken, beledigden agenten en probeerden aanhoudingen te beletten. Zij werden dan ook aangehouden. Het lukte de politie om met dit optreden een vechtpartij tussen de jongeren te voorkomen en de rust te herstellen. Een 16-jarige jongen uit Leiden deed bij de politie aangifte van mishandeling. De jongen haalde op maandag 28 maart rond 15.30 uur op het kermisterrein aan de Molenwerf twee vechtende jongens uit elkaar. Dit werd niet gewaardeerd door een groep jongeren die de vechtpartij bekeken. De jongen kreeg vervolgens schoppen en klappen van meerdere van deze jongens. De politie is op zoek naar de daders van deze mishandeling.

Leiden Alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) heeft in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 maart een alcoholcontrole gehouden op het Ballonpad. Zeven brom-/snorfietsers en vijf automobilisten bleken te veel te hebben gedronken. Een 33-jarige Leidse automobiliste blies het hoogste ademalcoholgehalte, namelijk 505 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Zij kreeg, evenals de anderen, een proces-verbaal en een rijverbod.

Leiderdorp Alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole op de Mauritssingel in de avonduren van vrijdag 25 maart heeft de politie twee automobilisten aangehouden die te veel hadden gedronken (limiet is 220 ug/l). Een van beiden, een 52-jarige man uit Voorburg, moest bovendien zijn rijbewijs inleveren omdat hij meer dan 570 ug/l blies, namelijk 585 ug/l. Hij kreeg bovendien een proces-verbaal en een rijverbod.

Alphen a.d. Rijn Vuurwapen inbeslaggenomen

De politie heeft vrijdag 25 maart omstreeks 04.30 uur een 27 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van illegaal wapenbezit. Door getuigen was gezien dat de man in zijn broeksband mogelijk een jachtwapen had. Tijdens een veiligheidsfouillering werd door de agenten inderdaad zo'n wapen aangetroffen. Het wapen is inbeslaggenomen. De Alphenaar verklaarde dat hij het meegenomen had voor het geval hij problemen zou krijgen wanneer hij een horecagelegenheid niet in zou mogen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zaterdag is hij weer in vrijheid gesteld.

Alphen a.d. Rijn Aanhouding na conflict

De politie heeft maandag 28 maart omstreeks 00.30 uur een 17 jarige jongen uit Nieuwkoop aangehouden. De jongen was in een horecagelegenheid aan de Julianastraat geïrriteerd geraakt over een 20 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn die in de weg zou hebben gestaan. De vrouw was aan haar haren getrokken en geschopt. Na tussenkomst van omstanders werd de jongen overgedragen aan ingeseinde agenten. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. De jongen bekende zijn aandeel in het voorval en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Mishandeling

Op zaterdag 26 maart omstreeks 16.00 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden van een 32-jarige man uit Alphen aan den Rijn in winkelcentrum De Aarhof. De man zag dat een vriend van hem werd aangetipt door een voor hem onbekend man. Toen hij vroeg wat er aan de hand was ontstond er een woordenwisseling tussen beide waarna de onbekende man zonder aanleiding begon te slaan. Hierna ontstond er een handgemeen tussen beide. Hierop is de verdachte weggelopen. Het slachtoffer liep verwondingen aan het gezicht op. De politie stelt een onderzoek in.

Alphen aan den Rijn Vernielingen

Op zondag 27 maart omstreeks 04.25 uur hield de politie op de Hoofdstraat een 17-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan nadat getuigen hadden gezien dat hij met nog twee andere mannen spiegels van auto's hadden afgetrapt. De twee andere verdachten waren er vandoor gegaan maar werden later op de dag ook aangehouden. Het betrof twee 18-jarige jongens beide afkomstig uit Alphen aan den Rijn. Er werden van vier voertuigen spiegels afgetrapt, daarbuiten werden van tien voertuigen de spiegels omgeklapt. Na verhoor werden de verdachten aan het einde van de middag heengezonden en zullen zij zich te zijner tijd moeten verantwoorden.

Boskoop Rijden onder invloed

De politie heeft op zaterdagmiddag, 26 maart, een 63-jarige automobilist uit Waddinxveen aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder werd op de Koninginneweg / Zuidkade gecontroleerd nadat hij tijdens het inparkeren tegen een andere auto was gereden. De bestuurder blies 950 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Gouda Overval winkel

De politie stelt een onderzoek in naar een overval die 25 maart omstreeks 09.30 uur werd gepleegd bij een drogisterijwinkel aan de Markt. Twee personeelsleden werden in de personeelsruimte door twee onbekend gebleven daders bedreigd met een op vuurwapen gelijkend voorwerp. Het tweetal heeft een onbekend geldbedrag buit weten te maken. De politie heeft een aanvang gemaakt met het onderzoek en zet dit de komende dagen voort.

Lekkerkerk Doorrijden na aanrijding

Op donderdag 24 maart omstreeks 16.45 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een bromfietser op de Boezemweg. De 18-jarige bromfietser uit Ouderkerk aan den IJssel kwam door het ongeval in een naastgelegen sloot terecht en heeft de onbekende fietser de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn identiteit bekend te maken. Met onbekend letsel is de bromfietser overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Van de man werd een bloedproef afgenomen daar het vermoeden bestond dat hij onder invloed verkeerde. Getuigen van het ongeval worden verzocht contact op te nemen met de politie onder telefoonnummer 0900 - 8844.

Haastrecht Inbraak voertuigen

In de nacht van woensdag 23 maart omstreeks 19.30 uur op donderdag 24 maart 07.00 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in twee voertuigen welke stonden geparkeerd aan de Esdoornstraat. Beide voertuigen werden opengebroken en werd een grote hoeveelheid aan gereedschap en navigatiesystemen weggenomen. In diezelfde nacht werd er ook nog ingebroken in een auto aan de Dunantstraat en in een auto aan de Kievitstraat. Uit beide voertuigen werd de radio / CD-speler weggenomen. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie onder telefoonnummer 0900 - 8844.

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 29 maart 2005

(


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --