Gemeente Wormerland


Bestemmingsplan "Het Wormerlint en de wijk Middentil" klaar voor inspraak

29 maart 2005

Het voorontwerp bestemmingsplan "Het Wormerlint en de wijk Middentil" ligt vanaf dinsdag 29 maart 2005 gedurende vier weken ter inzage op zowel het gemeentehuis als in de bibliotheek aan de Kemphaanstraat. Een inloopavond voor bewoners vindt plaats op donderdagavond 7 april. Zij krijgen een uitnodiging per brief thuis. U kunt een formulier downloaden om uw inspraakreactie op te schrijven.

De bestemmingsplannen van de gemeente Wormerland zijn al aardig op leeftijd. Het oudste bestemmingsplan dateert van 1962 en het jongste bestemmingsplan van 2001. Volgens de wetgeving moet de gemeente haar bestemmingsplannen om de tien jaar vernieuwen. Dit gebeurt nu met het bovengenoemde bestemmingsplan. De gemeente nodigt de omwonenden uit om hen te informeren, maar ook om te checken of de gegevens kloppen.

Het gaat om het Wormerlint en de wijk Middentil, voor het gebied van de Dorpsstraat (vanaf Dorpsstraat 116 en 155), Oosteinde (tot Oosteinde nummer 89 en 110) en Weiver (Weiver 7 en 5) inclusief de begraafplaats, de percelen van de woonboten, de watersportvereniging, de sportvelden van WSV en de wijk Middentil.

In het bestemmingsplan staat wat er allemaal mogelijk is op een bepaald perceel. Dus wat iemand mag (aan)bouwen en welke bestemming de groenstrook heeft. Op dit moment zijn er nog zware vrijstellingsprocedures nodig om een bouwvergunning te krijgen. De belangrijkste gevolgen van de bestemmingsplanwijziging voor deze buurt zijn dat er mogelijk woningbouw (ongeveer twintig woningen) komt op het voormalig terrein van Koelemeijer.

Hoe lees ik dit bestemmingsplan?
Toelichting bestemmingsplan Wormerlint en de wijk Middentil Voorschriften bestemmingsplan Wormerlint en de wijk MiddentilKaart blad 1 Middentil, Dorpsstraat 155/116 - 307/278Kaart blad 2 Dorpsstraat 309/280 - Oosteinde 27/22Kaart blad 3 Oosteinde 29/24 - Oosteinde 110/Weiver 5-7Formulier om te versturen per post (pdf)Formulier om te versturen per post of per e-mail (Word)