Gemeente Boekel


Nieuws uit het college van B&W d.d. 29-03-2005

Uit de vergadering van 29 maart jl.

Nieuws uit het College van Burgemeester en wethouders van Boekel

In deze rubriek leest u een aantal besluiten die door het College van Burgemeester en wethouders van Boekel zijn genomen. Het College vergadert elke dinsdagochtend over uiteenlopende dossiers. Onderstaand vindt u een toelichting op een aantal onderwerpen uit de vergadering van 29 maart. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Boekel, telefoon 0492-32 68 00.


- Motorcrossterrein Bezuidenhout
Volgend op de discussie over het legaliseren van het motorcrossterrein aan de Bezuidenhout in Boekel, zal het College een brief schrijven aan de provincie om tot een oplossing in deze zaak te komen.


- Controle Sociale Zaken
Op het gebied van de uitvoering van de Ioa, Ioaz, Bbz en de Wet Werk en Bijstand worden regelmatig interne controles gehouden over de uitvoering van deze regelingen. Uit de controle over het eerste tot en met het derde kwartaal van 2004 zijn slechts een paar kleine opmerkingen gemaakt. Deze zullen worden meegenomen in de verschillende procedures.


- Overeenkomst met bouwbedrijf Van Niftrik
Het College is in de onderhandeling met bouwbedrijf Van Niftrik zover gevorderd dat er een overeenkomst gesloten kan worden voor de bouw in het plan Lage Schoense, fase III. De raamovereenkomst is inmiddels getekend en het resultaat wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.


- Vaststelling bestemmingsplan ´Buitengebied, Zandhoek 11a 2004´ Het College heeft het ontwerpbestemmingsplan ´Buitengebied, Zandhoek 11a 2004´ vastgesteld, waardoor het bestemmingsplan ter goedkeuring aan de Provincie kan worden voorgelegd. In dit bestemmingsplan wordt de aanleg van een kassencomplex van ongeveer 4,5 ha mogelijk gemaakt aan dit adres.


- Jaarverslag en jaarrekening 2004
Het College is akkoord gegaan met de het jaarverslag en de jaarrekening over 2004. De stukken zullen worden voorgelegd aan de commissie Algemene Zaken en de gemeenteraad. Over 2004 is een positief resultaat overgebleven van ruim 60.000 euro voor de gemeente en ruim 700.000 euro voor het grondbedrijf (dit zijn onder andere de inkomsten van de verkoop van grond). Het saldo zal worden toegevoegd aan de algemene reserves.