Universiteit van Amsterdam

Burnout dreigt voor toenemend aantal tandartsen


Promotie Tandheelkunde


dinsdag 29 maart 14.00 uur

Hans te Brake richt zich in zijn proefschrift op de werkbeleving van tandartsen. Daarbij komen niet alleen de negatieve aspecten aan de orde (zoals werkstress en burnout), maar ook de positieve (bevlogenheid). Hij constateert onder andere dat het percentage tandartsen met een verhoogd risico op burnout de afgelopen jaren duidelijk is toegenomen, en biedt handvatten om de dreiging van een burnout tegen te gaan. Tandartsen moeten volgens Te Brake alert zijn op emotionele uitputting en op verlaagde gevoelens van persoonlijke bekwaamheid. De zogeheten Stressthermometer biedt hen een goede mogelijkheid om zich tijdig bewust te worden van het eventuele risico dat ze lopen.

J.H.M. te Brake: Burnout and job engagement in dentistry. Promotoren zijn prof. dr. M.A.J. Eijkman en prof. dr. J. Hoogstraten.

Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.