Gemeente Gouda


meepraten over beter centrum korte akkeren (14/03/2005)

Aan de kop van de Constantijn Huygensstraat en aangrenzende straten bevindt zich het koop- en voorzieningencentrum van Korte Akkeren. Dat centrum wordt in het kader van de wijkontwikkeling versterkt en verbeterd. Maar hoe? Daarover willen gemeente en woningcorporaties graag met wijkbewoners en andere belanghebbenden van gedachten wisselen. Onder andere op 29 maart as.

De eerste informatieavond over de centrumontwikkeling in Korte Akkeren vond plaats op 14 februari jl. Tijdens een druk bezochte avond werden bewoners en overige belanghebbenden geïnformeerd over de centrumontwikkeling in Korte Akkeren en de manier waarop zij konden meedenken en meepraten. De eerste mogelijkheid daartoe is tijdens een bewonersconferentie op dinsdag 29 maart as. en niet - zoals tijdens de informatieavond werd gezegd - op 15 maart as. De bewonersconferentie vindt plaats van 18.30 uur tot 22.00 uur in de Jeugdtheaterzaal van t Gouwehuis, Turfsingel 34.

stemkastjes
Tijdens de bewonersconferentie geven zestig bewoners en ondernemers uit de wijk hun mening met zogenoemde stemkastjes. Zij krijgen vragen voorgelegd met een aantal mogelijke antwoorden. Het antwoord waarnaar de voorkeur uitgaat, wordt ingetoest met behulp van het stemkastje. De vragen zijn zo opgesteld, dat alle antwoorden samen een goede inschatting geven van de wensen van bewoners en overige belanghebbenden uit de wijk. Deze wensen worden zoveel als mogelijk meegenomen in de ontwikkeling van het centrum.

uitnodiging
In totaal kunnen zestig mensen uit de wijk plaatsnemen achter de stemkastjes. Deze mensen worden onderverdeeld in een aantal groepen. De bewoners uit het zoekgebied hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen, omdat zij rondom en in het centrum wonen en dus direct te maken krijgen met de toekomstige ontwikkelingen. Uiteraard zijn de overige bewoners en ondernemers in Korte Akkeren ook van harte welkom. Zij worden uitgenodigd via onder andere persberichten in de lokale kranten.

Bij grote belangstelling voor de bewonersconferentie op 29 maart a.s. zal worden overwogen om woensdagavond 30 maart een tweede bewonersconferentie te houden in de Jeugdtheaterschool.

aanmelden
Wie erbij wil zijn op 29 maart wordt verzocht zich vóór donderdag 17 maart as. telefonisch of per mail aan te melden bij Diedeke Helmhout van het projectbureau Wijkontwikkeling, telefoon (0182) 589146, e-mail diedeke.helmhout@gouda.nl.
Daarbij moeten de volgende gegevens worden gemeld: naam, adres, postcode en telefoonnummer. Om de aanmelders in groepen te kunnen verdelen, is daarnaast nog de volgende informatie nodig: geslacht, aantal eventueel thuiswonende kinderen, huurder of eigenaar van de woning, bedrijfsnaam (alleen voor ondernemers/ maatschappelijke instellingen in het centrum van Korte Akkeren) en of aanmelders aan de mogelijk tweede bewonersconferentie op woensdag 30 maart kunnen deelnemen.

Degenen die zich voor 17 maart hebben opgegeven, ontvangen uiterlijk 23 maart een definitieve uitnodiging en een programma.

wijkontwikkeling
De ontwikkeling van het centrum van Korte Akkeren is onderdeel van de wijkontwikkeling. Met de slogan Korte Akkeren Karaktervol zijn de gemeente Gouda en de Goudse woningcorporaties de wijkontwikkeling gestart. Met als doel: een leefbare wijk creëren waar iedereen prettig kan wonen, werken en winkelen.


-- einde bericht --